Microsoft Hololens Ön Siparişe Çıktı! - Haberler - indir.com

Microsoft Hololens Ön Siparişe Çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-03-01 11:00:13
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft, geleceğin teknolojisi olarak adlandırdığı sanal gerçeklik platformu Hololens'i bugün itibariyle ön siparişe sundu. Sadece geliştiriciler için ön siparişe sunulan Hololens, oldukça yüksek fiyatı ile dikkat çekiyor.

Son zamanların en popüler sanal gerçeklik teknolojisine bugün bir yenisi daha eklendi. Sanal gerçeklik sektörüne adım atmaya hazırlanan yazılım devinin geliştirmiş olduğu Hololens ismini verdiği gözlüğü için nihayet beklenen gün geldi.

Uzun zamandır geliştirme sürecinde olduğu sanal gerçeklik gözlüğünü bugün sadece geliştiriciler için öz siparişe sundu. Ancak gözlüğün fiyatı geliştiriciler pek de memnun edecek cinsten değil. Zira sanal gerçeklik gözlüğünün satışı için belirlenen fiyatı 3000 dolar.

Windows 10 işletim sistemli çalışma gösteren Hololens, şu an sadece ABD ve Kanada'da ön siparişten satılıyor.

Hololens'in Donanım Özellikleri

Microsost'un uzun uğraşlar sonucunda gün yüzüne çıkardığı sanal gerçeklik gözlüğünün sahip olduğu muhteşem özellikleri ile dikkat çekiyor.

İncelendiğinde Holographic Processor Unit (HPU) ve Intel 32-bit işlemci kullanılarak Windows 10 tabanlı artırılmış gerçeklik başlığında entegreli bir biçimde çalıştığı görülüyor.

Ağırlığı 579 gramı geçmeyen gözlükte 2 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahip olacak. Ayrıca batarya süresinin ise 2 3 saat arasında olduğu öğrenildi. MicroUSB ile şarj edilebilme özelliği bulunan Hololens ayrıca yine şarjdayken kullanılabilecek.

Microsoft'un Google Glass ürününde olduğu gibi HoloLens'i de geliştiricilere ücretli olarak göndereceği ifade edildi. Üstelik yüksek de bir fiyatla satılıyor. Şirketin belirlenmiş olduğu fiyat 3 bin dolar yani yaklaşık 9 bin TL. Teslimatlar 30 Mart itibariyle başlayacak.





PAYLAŞ