Microsoft HoloLens ile 'Holografik Gelecek' (Video) - Haberler - indir.com

Microsoft HoloLens ile 'Holografik Gelecek' (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Microsoft, Windows 10 ve internet tarayıcısı Spartan'ın yanında bir de Microsoft HoloLens adını verdiği yeni ürününü tanıttı. 'Holografik Gelecek' olarak tanımlanan bu teknoloji etrafınızdaki hologramları görmenize imkan sunuyor.

HoloLens, artırılmış gerçeklik ürünlerine benzer özelliklere sahip olup giyilebilir ekranı sayesinde etrafımızdaki hologramları görmemize imkan tanıyacak. 'Dünyanın en gelişmiş holografik bilgisayarı' olarak tanımlanan HoloLens, CPU ve GPU'nun yanı sıra özel bir holografik işlemciye sahip.

Microsoft HoloLens

Giyilebilir ekranın ön kısmında bulunan siyah vizör, transparan bir ekran barındırdığı gibi uzaysal ses özellikleri sayesinde de hologramların işitilmesini sağlıyor. Ayrıca ekranda kullanılan sensörler de HoloLens'e güç katıyor.

Herhangi bir telefon ya da bilgisayara ihtiyaç duymadan kendi başına çalışabilecek şekilde tasarlanmış olan HoloLens'te ayrıca Microsoft tabiriyle 'holografik işlem birimi' yani HPU yer alıyor.

Microsoft HoloLens

Windows 10 ile çıkacak olan uygulamalarla aynı olacak Hologram uygulamalar, geliştiricilerin sanal gerçeklik cihazı için uygulama üretmelerini daha kolay hale getirebilecek.

Bu bağlamda Windows 10, dünyanın ilk holografik bilgi işlem platformu olarak, geliştiricilerin gerçek hayatta holografik deneyimler tasarlamasını sağlayan bir dizi API içerecek. Windows 10 sayesinde universal uygulamalar hologram olarak çalışabilecek. Böylece, üç boyutlu hologramların fiziksel ortamda kullanılması da mümkün olacak.

Halen geliştirme çalışmaları devam eden Microsoft HoloLens hem işletmeler hem de tüketicilerin kullanımı için satışa sunulacak. Şimdilik hakkında pek fazla bulunmayan Microsoft HoloLens için yayınlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Microsoft HoloLens Tanıtım Videosu


PAYLAŞ