Microsoft Hololens 2 Hakkında Bazı Detaylar - Haberler - indir.com

Microsoft Hololens 2 Hakkında Bazı Detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 16:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’un yapay zeka teknolojisine yönelik önemli adımlar görmeye devam ediyoruz. Dünya çapında geniş bir ekosistemi kapsayan karmak gerçeklik ve hologram gibi önemli teknolojilere yatırım yapmaya devam eden şirketin HoloLens ürünü ile beraber pazardaki genişliğini daha da katlaması bekleniyor. Microsoft’un bu ilk teknolojisinden bir başarı yakalamasından sonra şirketin yeni bir Hololens üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Hololens 2 ürününde şirket Qualcomm’un işlemcisi sayesinde herhangi ek bir cihaza gerek duymadan çalışma imkanı olacak. Bu kapsamda Microsoft’un yeni Hololens ürünün de Snapdragon 850 işlemcisini kullanması bekleniyor. Bu aynı işlemci ayrıca Samsung Galaxy Book modellerinde de bulunuyor.

Microsoft Edge Yerine Yeni Bir Tarayıcı Geliyor

Microsoft'un yeni hamlesi Surface Pro 7Microsoft'un yeni hamlesi Surface Pro 7

Microsoft Hololens 2 Hakkında Detaylar

Yeni Hololens 2 ile beraber bilgisayarınıza sürekli bir şekilde bağlı kalabileceksiniz. Bu ürüne sahip olan kullanıcılar cihazı açtıktan sonra kaldıkları yerden devam etme özelliğine sahip olacaklar. Ayrıca yeni Hololens 2 ürünün de Qualcomm’un X20 4G LTE modemi bulunacak. Yeni Hololens 2 modeli sahip olacağı bu işlemci ve donanım özellikleri ile günlük bilgisayar işlemleri için oldukça hızlı bir sisteme sahip olması bekleniyor. Tıpkı ilk sürümdeki gibi Hololens bir gözlük yapısına sahip olarak gelecek ve Windows 10 işletim sistemi entegre edilmiş olarak karşımıza çıkacak.

Hololens’ten biraz bahsedecek olursak bu teknoloji ile kaleme gerek kalmadan görüntü üzerinden parmağınız ile çizimler ve seçimler yapabileceksiniz. Hololenste gözünüzü başka yeri çevirdiğinizde Windows 10’dan yanşayan görüntüyü her zaman önünüzde görebileceksiniz. Bu gözlük ile yapacağınız çizimleri 3D yazıcıdan da çıktı olarak alabiliyorsunuz. Attırılmış gerçeklik yetenekleri ile masa üzerine bir lego ev inşa edebilir veya evinize yeni bir ürün alçaksanız yine bunun deneyimini Hololens üzerinden yaşayabilirsiniz.

Yeni Hololens 2’nin 2019 ile beraber piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Microsoft’tan OneDrive’a Küçük DokunuşlarMicrosoft’tan OneDrive’a Küçük Dokunuşlar
Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!
Microsoft'dan Chromium tabanlı yeni tarayıcıMicrosoft'dan Chromium tabanlı yeni tarayıcı

PAYLAŞ