Microsoft HoloLens 2 duyuruldu - Haberler - indir.com

Microsoft HoloLens 2 duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-26 10:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından geliştirilen ve piyasaya sunulan Microsoft Hololens serisinin 2. versiyonu resmen duyuruldu. Yapılan tanıtım ile birlikte karma gerçeklik gözlüğüne yeni özellikler eklenerek daha gelişmiş bir hale getirildi. 

Microsoft HoloLens ile 'Holografik Gelecek' (Video) 

Windows 10 ve HoloLens'e 3B Modelleme Desteği Geliyor!Windows 10 ve HoloLens'e 3B Modelleme Desteği Geliyor!

Microsoft gözlükte ileri seviyede!

Sanal gerçeklik giderek daha da popüler hale gelirken Microsoft bu akımdan sonuna kadar yararlanmayı hedefliyor. Öyle ki Microsoft tarafından geliştirilen ve hololens adı verilen gözlüğün 2. versiyonu da piyasaya sunuldu.

Sunulan yeni versiyon ile birlikte özelliklerin daha da geliştirildiği gözlerden kaçmazken yeni cihaz artık pek çok farklı uygulamayı da destekleyebilecek durumda. Bu açıdan ilk versiyona göre çok daha gelişmiş bir deneyim sunma kapasitesi bulunan yeni versiyon ile birlikte kullanıcı deneyimi çok daha üst seviyede olacak.

HoloLens 2 özellikleri neler ve fiyatı ne kadar?

Tanıtımda özellikleri ile birlikte fiyatı da net bir şekilde açıklanan cihaz, biraz cep yakacak durumda. Öyle ki yapılan resmi açıklamalara göre cihaz için belirlenen etiket fiyatı 3500 dolar. Bu nedenle kullanıcıların bu yeni teknolojik gözlüğü satın alabilmesi adına ciddi bir ücreti karşılaması gerekiyor.

Cihaz için teknik detaylara bakıldığında ise önceki versiyona göre tasarım açısından çok daha iyi bir gözlüğün geliştirildiği görülüyor. Bu gelişmiş versiyonun yanı sıra dikkat çeken diğer bir detay ise görüş açısının birinci versiyona göre 2 kata kadar artmış olması. Bu açıdan daha geniş bir alanda 2K’ya varan çözünürlük desteği ile kullanım sunacak Hololens 2, tüm bu avantajlar göz önünde bulundurulduğunda çok daha başarılı bir versiyon olacak.

3D ToF sensörü ile birlikte kullanıma sunulan yeni gözlük, aynı zamanda bu tip özelliklerde de yine ilk versiyona göre çok daha başarılı durumda. Bu açıdan gözlük konusunda Microsoft yeni ürünü ile birlikte en üst seviyeye şu an için çıkmayı başarmış durumda.

Microsoft tarafından yeni gözlük modeli için farklı versiyonlar üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Öyle ki yapılan açıklamalara göre kurumsal müşteriler için özelleştirilebilir durumda olan gözlük böylece farklı proje ve işlevlerde destek sağlayabilecek. Bu açıdan sadece bireysel olarak değil bireylerin dışında kurumlara yönelik de çözümler sunmayı hedefleyen Microsoft, gözlük piyasasında oldukça avantajlı görünüyor. 

Microsoft Hololens 2 Hakkında Bazı Detaylar 


HoloLens 2 Mozilla’nın özel karma gerçeklik tarayıcısını destekleyecekHoloLens 2 Mozilla’nın özel karma gerçeklik tarayıcısını destekleyecek

PAYLAŞ