Microsoft hesapları artık parolasız kullanılabilecek - Haberler - indir.com

Microsoft hesapları artık parolasız kullanılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-16 13:30:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft dün itibariyle kullanıcılarının hesaplarının artık parolasız kullanılabileceğini duyurdu. Bu doğrultuda artık Windows Authenticator uygulamasıyla hesabınıza giriş yaparken parola gerektirme özelliğini tamamen devre dışı bırakabileceksiniz. Kullanıcılarının daha güvende olmasını isteyen şirket şifresini aklında tutmakta zorlanan kullanıcılarının da yüzünü güldürecek.

Bildiğiniz gibi pek çok uygulama ve platform artık kullanıcılarına SMS onayının yanı sıra uygulama içi onay seçenekleri de sunuyor. Şifre gereksinimini ortadan kaldıran şirketler arasına giren Microsoft, Windows Authenticator uygulamasıyla artık kullanıcı hesaplarının tamamen parolasız olmasına imkan tanıyor.

Kişiselleştirilmiş Haber Servisi Microsoft Start BaşladıKişiselleştirilmiş Haber Servisi Microsoft Start Başladı

Microsoft parola zorunluluğunu ortadan kaldırdı

Microsoft'ta güvenlik, uyumluluk ve kimlik sorumlusu olarak görev yapan kurumsal başkan yardımcısı Vasu Jakkal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Siber güvenlik alanında saldırı yüzeyleri önemli ölçüde arttı; bu da güvenlik girişimlerimizi hızlandırmada önemli bir rol oynadı. Parola kullanımını bırakmayı Microsoft olarak kurum içinde denemeye başlamıştık ve şu anda neredeyse kimse parola kullanmıyor."

Outlook ya da Microsoft hesabı nasıl kurtarılır?

Microsoft hesabınızın parolasını kaldırmak oldukça kolay. Microsoft Authenticator mobil uygulamasını telefonunuza indirdikten ve kişisel Microsoft hesabınıza bağladıktan sonra account.microsoft.com adresi üzerinden gelişmiş güvenlik seçenekleri menüsünden, ek güvenlik bölümünde parolasız hesaplar özelliği kolaylıkla etkinleştirilebiliyor.

Günümüzde şifre girmektense parolasız kimlik doğrulamanın getirileri oldukça fazla. Çoğu kullanıcı için kendi parolasını kendi oluştururken bu parolanın hem akılda tutulabilir, hem de güvenli olmasını sağlamak oldukça zor. Özellikle de artık hackerların karşısında şifrelerin kırılmasının saniyelik bir işlem olduğu bu günlerde. Pek çok kullanıcı kullandığı hesaplarda hatırlayabilmek için aynı parolayı tercih ediyor ve buda ciddi bir güvenlik açığına neden oluyor. Ancak onay sistemleri kullanıcılara özel olduğundan daha güvenilir bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

Şifre olmadan hesap nasıl kurulur?

  • Eğer yüklü değilse Microsoft Authenticator mobil uygulamasını cihazınıza indirin ve kişisel Microsoft Hesabınıza bağlayın.
  • Ardından account.microsoft.com adresine giderek gelişmiş güvenlik seçeneklerini ayarların. Sonrasında ek güvenlik bölümünde parolasız hesapları etkinleştirebilir seçeneğini seçin.
  • Sonraki adımda Authenticator uygulamanızdan değişikliği onaylamanız gereken bir ekran karşınıza gelecek. Bu onayı verdikten sonra artık hesabınıza giriş yapmak için şifreye ihtiyacınız yok.



Microsoft, XBOX konsollara Android desteği getirmemekte kararlı!Microsoft, XBOX konsollara Android desteği getirmemekte kararlı!
Microsoft, sistemleri Windows 11'e hazırlayabilmek için güncelleme yayınladıMicrosoft, sistemleri Windows 11'e hazırlayabilmek için güncelleme yayınladı

PAYLAŞ