Microsoft HealthVault'a veda ediyoruz! - Haberler - indir.com

Microsoft HealthVault'a veda ediyoruz!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-08 18:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

HealthVault, uzun yıllardır Microsoft tarafından sunulan sağlık hizmetlerinin başında geliyordu. Bir süre önce çıtırdamaya başlayan ve bu duru karşısında da Microsoft'un ayakta tutmaya çalıştığı HealthVault hizmeti sonunda kapanıyor. Teknoloji alanında etkin bir şekilde çalışan ve hatta teknoloji dünyasında yön veren Microsoft gibi büyük şirketler irili ufaklı bir çok hizmeti de ayakta tutmak için vakit ayırıyor. Fakat zaman zaman bazı kaynaklardan tasarruf etmek adına bu irili ufaklı hizmetlerin bazılarını kapatmak şirketler adına çok daha doğru bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Teknoloji devi Microsoft yaptığı açıklamada HealthVault uygulamasını kapatacağının haberini verdi. HealthVault, kendinizin ve ailenizin sağlık bilgilerini bir araya toplayan ve depolamanıza izin veren özel bir sistemdir. Mevcut bilgilerini bir arada toplayarak dilerseniz farklı kişiler ile de paylaşım elde edebilirsiniz. 

Microsoft is bringing its Defender antivirus software to the MacMicrosoft is bringing its Defender antivirus software to the Mac

Kişisel sağlık verilerini bir araya toplayan ve güvenli bir şekilde depolanmasını sağlayan HealthVault uygulaması, 2007 yılında kullanıcılarına sunulmuştu. HealthVault hizmetinin amacı ise, Kişisel Sağlık Kaydı sisteminin yerini almak değildir. Hatta onunla beraber çalışarak " bakımın sürekliliği belgesi" oluşturuyordu. HealthVault hizmetinin Windows 8 ve mobil uygulaması olarak tasarlandı ancak çeşitli uyumluluk sorunları nedenleriyle kapatıldı. Bunun ardından ise daha sonra, iOS, Android ve Windows 10 mobile uygulamalar için HealthVault Insights uygulaması geliştirildi. Bu da sağlık alanında geliştirilen kaliteli uygulamalar arasında yerini alıyor. Bu uygulama ise iki adımlı doğrulama sistemini destekliyor. Duyuruların yapılmasının ardından bir sene geçmeden uygulamalar kapatıldı. 

HealthVault hizmeti kapatıldı

Bununla ilgili olacağı düşünülen geçen ay içerisinde Health Dashboard ve tüm ilgili Microsoft Band uygulamaları da Microsoft tarafından 31 Mayıs tarihinde kapatıldı. Teknoloji devi Microsoft, HealthVault hizmetinin kapatılması ile ilgili bilgileri kullanıcılarına e-posta sistemi ile bilgilendirdi. HealthVault hizmeti 20 Kasım tarihinde kapandığı taktirde içinde bulunan kullanıcı verileri de tamamen silinecek. HealthVault hizmeti sayesinde kullanıcıların kişisel verilerini tek bir adres üzerinde toplayabilir, depolayabilir ve aile üyelerinizle de paylaşabilirsiniz. Aile üyelerinizin yanında aynı zamanda evcil hayvanlarınızın sağlık verilerini de kendi adresiniz üzerinde tutabilirsiniz. Sistem sayesinde hastalıkları, ilaçları ve hatta tıbbi belgeleri de tarayarak tek bir adres üzerinde toplayabilirsiniz. Ailenize özel kişisel profiller oluşturabilirsiniz. Verileri de sağlıklı bir şekilde burada depolayabiliyor ve daha sonra kolaylıkla erişim sağlayabiliyordunuz. 

HealthVault uygulamasına girdiğiniz verileri bir kez girerek listelemeniz yeterli olacaktır. Uyulama içerisine aile verilerinizi listeleyebilir, acil durum profilleri oluşturabilir ve çevrimiçi erişim sağlayacak bir alan oluşturabilirsiniz. Microsoft tarafından sunulan bu hizmetin kapatılması kullanıcıların hiç de hoşuna gidecek bir durum değildir. Kullanıcıların sağlık verilerini güvenli bir sistem üzerinden depolayan ve saklayan Microsoft, gelişen teknolojik dünyanın getirdikleri doğrultusunda ufak hizmetlerini kapatarak uğraş alanlarını azaltmaya yönelik bir alanda çalıştığını gösteriyor. HealthVault hizmetini kapatacağını resmi sitesi üzerinden yayınlayan ve bu doğrultuda kullanıcılarına özel e-postalar gönderen şirket her zamankinden çok daha sağlıklı bir alan oluşturuyor. 

 

 

 


Windows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan UyarıWindows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan Uyarı
Microsoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı ÜrettiMicrosoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı Üretti
Microsoft surface 2 yenilenerek satışa çıkıyorMicrosoft surface 2 yenilenerek satışa çıkıyor

PAYLAŞ