Microsoft hatalı olduğu bildirilen güncelleştirmeyi yayınladı - Haberler - indir.com

Microsoft hatalı olduğu bildirilen güncelleştirmeyi yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-03 16:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yazılım devleri arasında olan Microsoft bir süredir kullanıma sunduğu servisleri geliştirmek için çeşitli güncellemeler yayınlıyor. Şirketin sunduğu en büyük hizmetlerden biride bilgisayarlar için geliştirilen yeni işletim sistemi Windows 10. Kullanıcı kitlesi günden güne genişleyen Windows 10’da kullanıcılar  güncellerde meydana gelen sorunlardan şikayet ediyorlardı. 

Windows sürümündeki hatayı düzeltilmeden güncelleme yayınladı! 

Microsoft Cortana kurumsal kullanıcılara yöneliyorMicrosoft Cortana kurumsal kullanıcılara yöneliyor

Hatırlarsanız Windows 10 ilk yayınlandığı dönemde bazı kullanıcılar bu tasarımın eski versiyonlara göre oldukça karmaşık olduğunu dile getirerek yeni sürüme geçmeyi reddetmişti. Ancak Microsoft’un yeni bilgisayarlara güncel sürümü dağıtmasıyla birlikte birçok kullanıcı verdiği savaşı geride bırakmayı tercih etmişti. 

Windows 10’nu yayınladığından beri sık sık yazılım sorunlarıyla gündeme gelen Microsoft bir sorunla daha karşımıza çıkıyor. Son elde edilen bilgilere göre şirketin Windows 10 için yayınladığı yeni sistem güncellemesi beta testinde kullanıcıların hatalı olarak bildirdiği özelliklerle birlikte yayınlandı! 

Microsoft'tun güvenlik konusunda kullanıcıların şüphe duymayacağı 5 özellik

Test kapsamında Release Preview Ring kullanıcıları, Ağustos’ta Microsoft’u Windows Insider aracılığıyla bilgilendirdi. Ancak buna rağmen yeni güncelleme KB 4512941 olarak kayıtlara geçti. Ardından Bing servisiyle arama özelliğini devre dışı bırakanlara güncellemeden sonra arama özelliği yanıt vermemeye başlamasına rağmen Cortana’nın işlemciye ait olan bir çekirdeği tamamen kullandığı ortaya çıktı. 

Soruna geçici çözüm kullanıcılar tarafından geliştirildi 

Bu hatayı bile bile yeni sürümü yayınlayan Microsoft konu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken kullanıcılar sorun için geçici bir çözüm geliştirdi. Sorunun ortadan kalkması için Bing servisini devre dışı bırakan kullanıcıların servisi yeniden etkinleştirerek Cortana’yı kapatması gerekiyor. Birçok kullanıcının yararlandığı Cortana’nın kapatılması da kullanıcılarının işlerinin aksamasına neden olabilecek bir etkiye sahip. Kalıcı bir çözüm hale geliştirmeyen Microsoft ise sürümün hatasını bilmesine rağmen yayınlaması kullanıcılardan gelen tepkilerinde artmasına neden oluyor. 

Google, Microsoft Edge'de Güvenlik Açığı Buldu

Şirket henüz sürüm test aşamasındayken, sürümü yayınlamadan önce çeşitli iyileştirmeler yapacaklarını duyurmuştu. Ancak yayınlandıktan sonra ortaya çıkan sonuç Insider kullanıcılarının uyarılarının dikkate alınmadığını gözler önüne serdi. Kullanıcılar söz konusu böyle büyük bir hatayla yayınlanan sürümde kapatılan serviler sonrasında güncellemenin de bir anlamanın kalmadığını savunuyor. Şirket soruna bir açıklama getirerek kalıcı bir çözüm geliştirmezse gelen kullanıcı tepkileri artmaya devam edecek gibi duruyor. Microsoft’un Windows 10 hakkında nasıl bir yol izleyeceğini ilerleyen günlerde sizlerle paylaşıyor olacağız. 


İlgili uygulamalar
Microsoft donanım etkinliğinin tarihi belli olduMicrosoft donanım etkinliğinin tarihi belli oldu
Microsoft güncellemelerle gelen sorunların önüne geçecekMicrosoft güncellemelerle gelen sorunların önüne geçecek

PAYLAŞ