Microsoft, GrowthX Accelerator programıyla Türkiye’deki start-up’lara destek olacak - Haberler - indir.com

Microsoft, GrowthX Accelerator programıyla Türkiye’deki start-up’lara destek olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-03 20:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

GrowthX Accelerator adıyla yeni bir program başlatan Microsoft, Türkiye’deki start-uplar için destek sağlayacağını açıkladı.

Microsoft tarafından geliştirilen GrowthX Accelerator programı için başvurular resmen başladı. Geçtiğimiz aylarda ilk olarak tanıtımı ypaılan ve Microsoft for Startups ile Abu Dhabi Yatırım Ofisi (ADIO) iş birliğinde başlatılan program, Türkiye’deki start-uplara yönelik önemli bir avantaj sunuyor. 2020 yılında Türkiye’deki start-uplara yapılan destekler sayesinde ciddi gelişmelerin kaydedildiği GrowthX Accelerator’da 155 girişim için toplamda 143 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı.

Microsoft, Windows için büyük bir güncelleme geleceğini duyurduMicrosoft, Windows için büyük bir güncelleme geleceğini duyurdu

Beklenen açıklama geldi!

Sağlanan destekler ve pek çok başarılı örneğin olması Türkiye’deki pek çok startup için de GrowthX Accelerator programını ön plana çıkardı. Ocak ayı itibariyle yapılan açıklamalarda başvurular ve genel program ile ilgili detayları aktaran Microsoft, dün yaptığı açıklama ile birlikte GrowthX Accelerator programı için başvuruların aktif hale geldiği ve isteyen start-upların başvuru yapabileceği belirtildi.

GrowthX Accelerator neler sunuyor?

GrowthX Accelerator programına katılmak isteyen işletmelerin B2B modelini benimsemesi gerekirken programa kabul edilen firmalara mevcut teknoloji için pazar erişimi ve mentorluk gibi alanlarda destek sağlanıyor. Dijital ekonomik büyümenin hedeflendiği programda şirketlerin hedef alanı ve mevcut projesi dahilinde farklı destekler de sağlanabiliyor. İşletmeler Microsoft’un mevcut pazar ve müşteri ilişkilerinden de yararlanabiliyor. Başvuru yapan şirketler için gerçekleştirilecek bir dizi etkinliğin ardından Microsoft ilk etapta 15 şirketi seçecek ve bu şirket için destek programı başlatılacak.

“Türkiye dinamik ve yeniliklere açık bir ülke”

Program tanıtımında konuyla ilgili detaylara değinerek Türkiye’deki potansiyele dikkat çeken Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “Türkiye dinamik ve yeniliklere açık bir ülke. En son teknolojiler, genç nüfusumuzla bir araya geldiğinde, girişimcilik açısından son derece elverişli bir iklim ortaya çıkıyor.  2020 özellikle Türkiye’de start-up’ların atağa kalktığı bir sene olarak tarihe geçti. GrowthX Accelerator, bu doğrultuda start-up’ların ihtiyaç duydukları araçları, eğitim imkanlarını ve bağlantıları sunan geniş çerçeveli bir gelişim programı olma özelliğine sahip. Türkiye girişim ekosistemine değer katmanın yanı sıra yapılan iş birlikleri sonucunda dünyaya örnek projeler üretmeyi de hedefliyoruz” dedi.



PAYLAŞ