Microsoft görme engelliler uygulaması Türkçe yayınlandı - Haberler - indir.com

Microsoft görme engelliler uygulaması Türkçe yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-04 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, yapay zeka teknolojisi noktasındaki gelişimi ile bir hayli dikkat çekiyor. Şimdi ise yapay zeka tarafında dikkat çeken bir gelişim Türkiye’de kullanıma sunuldu. Yapay zeka ve bulut teknoloji kullanarak görme engellilerin gündelik hayatını kolaylaştıran Seeing Al uygulamasını Türkçe olarak yayınladı. Kullanıma açılan söz konusu uygulama, iOS kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak yüklenebiliyor. Uygulamada Evyap, Boyner, GS1 Türkiye, Koçtaş, MediaMarkt, Kuveyt Türk, Mondelez International Türkiye, PG, Turkcell, Watsons Türkiye gibi şirketlerinde desteği bulunuyor. Yapay zeka üzerinden görsel tanıma ve betimleme teknolojisi ile çalışan Seeing Al uygulamasını kullanan görme engelliler, çevrelerindeki tüm görsel öğeleri ses yolu ile algılayabiliyor, metin okuyabiliyor ve alışverişlerini daha kolay bir şekilde yapabiliyor.

Microsoft’un yapay zekalı uygulamasına Türkiye desteği geldi

Microsoft, yeni internet tarayıcısı Edge'i güncellediMicrosoft, yeni internet tarayıcısı Edge'i güncelledi

Seeing Al uygulaması, görme engellilerin çevrelerindeki tüm görsel öğeleri ses aracılığı ile tanımasına olanak sağlıyor. Kullanıcının telefonunda fotoğrafı yer alan yada uygulamaya önceden tanıtılan insanları direkt olarak algılayabiliyor. Seeing Al uygulaması cihazın tanımadığı insanlarla alakalı olarak yaş, cinsiyet ve ırk gibi durum tahminleri yapabiliyor. Microsoft’un “gezegendeki tüm birey ve kuruluşlara daha fazlasını başarabilmeleri için güç katma” misyonu ile hareket ettiğini ve Seeing Al uygulamasının bu misyonun en değerli çıktılarından biri olduğunu vurgulayan Microsoft Türkiye Genel Müdür Vekili uygulamasının Türkçe sürümünü erişime açarak Türkiye’de çok sayıda görme engelli kişilere erişecek olan uygulamanın heyecanının yaşadıklarını belirtiyor.

Diğer yandan Yılmaz, “Seeing AI, yapay zekâ ile engellilerin gündelik hayatına ne kadar büyük katkı sağlanabileceğini kanıtlayan eşsiz bir uygulama. Bir süpermarkette ne satın aldığından emin olmak; ödeme adımında Türk lirasını tanıtarak alışverişi güvenle tamamlayabilmek; sokakta çevresindekileri algılayabilmek, görme engelli bir birey için son derece özgürleştirici deneyimler. Seeing AI uygulamasıyla kullanıcıların WhatsApp ve sosyal medyada paylaşılan metinleri okuması; görsellerin sesli betimlemesini dinlemesi dahi artık mümkün” diyor.


TikTok'un peşinde olan Microsoft, Walmart sayesinde hedefe ulaşabilirTikTok'un peşinde olan Microsoft, Walmart sayesinde hedefe ulaşabilir
Microsoft'un ücretli abonelik hizmetlerinde ücretsiz olarak sunulmaya başlayan oyunlarMicrosoft'un ücretli abonelik hizmetlerinde ücretsiz olarak sunulmaya başlayan oyunlar

PAYLAŞ