Microsoft, görev yönetimi uygulaması Wunderlist'i ne zaman kapatacağını açıkladı - Haberler - indir.com

Microsoft, görev yönetimi uygulaması Wunderlist'i ne zaman kapatacağını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-10 13:29:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Lider teknoloji şirketi Microsoft, 2015 yılında Wunderlist'e verdiği desteği ortadan kaldırarak yeni bir sayfa açıyor. Eskimiş olarak değerlendirilen Wunderlist'ı kullanımdan kaldıracak olan şirket, artık kullanıcılar için tamamen kendi üretimi olan Microsoft To Do'ya odaklanarak hareket edecek. Görev yönetimi özelliğine sahip olan Wunderlist uygulamasını kullanımdan kaldıracağını dile getiren Microsoft, uzun bir aradan sonra bu söylemini hayata geçirmek için bir adım atıyor.

2015 yılında Wunderlist uygulamasını aldıktan sonra bu zamana kadar her geçen gün indirilme sayısı düşen bu not alma uygulaması, Microsoft To Do'nun da varlığından dolayı bu karara varmış olup 2020 yılının Mayıs ayı içerisinde Wunderlist'a verdiği desteği tamamen keseceğini dile getirdi. Şirket mevcut görev yöneticisi uygulamasını kullanarak Wunderlist uygulamasının tamamen kullanıma kapatacak. Bu sayede kendi uygulamasını çok daha ön plana çıkaracak olan Microsoft, bu konu görünüşe bakılırsa çalışmalara başladı. 

Microsoft'tan şaşırtan Android açıklamasıMicrosoft'tan şaşırtan Android açıklaması

Microsoft To Do ön plana çıkarılacak

6 Mayıs 2020 tarihinde Microsoft tarafından verilen desteğin kesilmesi ile beraber senkronizasyonu tamamen durdurulacak olan bu uygulamanın desteğin kesilmesinin ardından beklendiği gibi düzgün bir şekilde çalışmayacağına dair uyarı yapıldı. Bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda Microsoft, Wunderlist'te artık yeni kayıt açmayacağını ve sadece eski kayıtların belirtilen tarihe kadar sadece geçmişte uygulamayı kullanan kullanıcıların uygulamayı bütün özellikleri ile kullanabileceklerini duyurdu. Wunderlist kullanıcıları, uygulama içerisinde yer alan mevcut bilgilerini manüel olarak Microsoft To Do uygulamasına aktarabilecekler. Bu sayede kullanıcılar mevcut notlarını kaybetmemiş olacaklar. 

Wunderlist uygulamasını kullanmayı tercih eden kullanıcılar, bu gelişme nedeniyle hayal kırıklığına uğramış gibi gözüküyor olsalar da şöyle bir gerçek var ki Microsoft, söz konusu bu eski uygulamanın ömrünü belirttiğinden çok daha uzun tuttu. Şirket Wunderlist uygulamasının kapanacağını tam iki yıl önce yani 2017 yılında duyurmuştu. O zamandan bu yana geçen sürede Microsoft, Wunderlist'in dosya bağlantılarını, at görevler, görev atama ve aynı zamanda dosya paylaşımı gibi en sevilen özelliklerini Microsoft To Do'ya  aktarmak adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. 

Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Microsoft To Do'nun yeni özellikleri kullanıcıya aktarıldı ve bu duyuru sayesinde Wunderlist uygulamasının kapanmasının yakın olacağı mesajı bir kez daha verilmiş oldu. Uygulamaya getirilen yeni güncellemeler ile beraber gelen yenilikler arasında uygulamaya özel yeni arka plan seçenekleri, akıllı listeler ve kişiselleştirilmiş günlük ajanda gibi özellikler yer alıyor. Şunu da eklemek gerekiyor ki, To Do uygulaması, Outlook ve Cortana gibi Microsoft'un diğer uygulamaları ile entegre bir şekilde çalışacak. Bu da elbette ki kullanıcıların işini kolaylaştıracak en önemli özellikler arasında yer alıyor. 

Wunderlist'in yaratıcısı uygulamayı Microsoft'tan geri istedi

Wunderlist uygulamasının geliştiricisi Christian Reber, uygulamanın kapanmasına oldukça üzüldüğünü dile getirerek, izin verildiği taktirde uygulamayı tekrar geri almak istediğini dahi söyledi. Bunun esas nedeni ise pişmanlıktan ziyade Reber'in uygulamaya getirmek istediği özellikleri henüz getirmediği ve bu sebeple uygulamanın da istediği başarıyı elde edememiş olmamasıdır. 

 


İlgili uygulamalar
Microsoft, Project Cortext'i duyurduMicrosoft, Project Cortext'i duyurdu
Microsoft Office 365'e önemli yenilikler geldiMicrosoft Office 365'e önemli yenilikler geldi
Microsoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yenilediMicrosoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yeniledi

PAYLAŞ