Microsoft fısıltıyı işitebilen dijital asistan mı geliştiriyor? - Haberler - indir.com

Microsoft fısıltıyı işitebilen dijital asistan mı geliştiriyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-04 11:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Konuşarak kontrol sağlayan tüm yazılım ve donanımların ortak problemine Microsoft’tan yeni bir çözüm geliyor.

Sizin de bildiğiniz üzere sesli kontroller ve sesli asistanlar, uzun bir süreden beri hayatımızda yer edinmek için ataktalar. Bu tip yazılımlar hayatımızı kolaylaştırmak adına genel çalışma prensibi olarak sözlü komutlarını dinleyerek, komutunuzu gerçekleştiriyor. En son yapılan bir araştırmaya göre, insanların büyük bir kısmı toplum içerisinde sesli yazılımları kullanmıyor. Buna sebep olarak da insanlar ya utandıkları için sesli komut vermiyor ya da insanların ne dediklerini duymalarını istemedikleri için komut vermiyor.

2018'in En Değerli Şirketi Microsoft Oldu2018'in En Değerli Şirketi Microsoft Oldu

2019 yılında dijital pazarlama alanında önemi artacak 11 uygulama

Microsoft patent bile aldı

Bahsettiğimiz bu konuya bir çözüm getiren Microsoft, WindowsCentral tarafından alınan yeni bir patente göre Microsoft'un geliştireceği bir yazılım ve donanımla, çok ama çok sessiz fısıldamalarınız bile uygulama tarafından rahatlıkla algılanabilecek. Bu konuda bir hayli ciddi olan Microsoft, patent bile aldı. Bunun içinde ultra hassas mikrofonları kullanmayacak. Bu mikrofonların yerine, komut verirken ağızınızın hareketlerini ve bu hareketler sonrasında hava akımını algılayabilen ve mükemmele yakın komut okunması mümkün bir teknoloji geliştiriliyor. Microsoft yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre ise bu proje hayata geçtiği zaman her türlü akıllı cihazda kullanılabilir şekilde tasarlanacak.

Bundan sonra her yerde dijital asistana komut verebileceksiniz

Sizleri de heyecanlandıran bu teknoloji hayata geçtiği zaman toplu taşıma araçlarında, restoran ya da kafelerde veya çok kalabalık bir yolda yürürken artık fısıldar bir şekilde dijital asistanlara komut verebileceksiniz.


En değerli şirket Apple değil, Microsoft olduEn değerli şirket Apple değil, Microsoft oldu
Microsoft Yeni 4K Kamera GeliştiriyorMicrosoft Yeni 4K Kamera Geliştiriyor

PAYLAŞ