Microsoft Fare Yerine Kalem Kullanılan Bir Patent Aldı - Haberler - indir.com

Microsoft Fare Yerine Kalem Kullanılan Bir Patent Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft, şu günlerde yeni bir patent aldı. Söz konusu yeni patentin içeriğinde ise fare yerine kullanılan kalem sistemi yer alıyor. Aslında bu tasarımı akıllı cihazlardan tanıyoruz. Şöyle ki akıllı cihazların dokunmatik ekranlarına uygun kalemler sektörde yer alan birçok akıllı cihazda bulunuyor. Şimdi ise Microsoft fare yerine kullanacağı yeni kalem üzerinde çalışıyor. 

Microsoft'un patent başvurusu 2017 yılında ABD Patent ve Telif Ofisi'ne yapılmıştır. Yine ABD Patent ve Telif Ofisi'nin 23 Mayıs 2019 tarihinde yapmış olduğunu duyuruda Microsoft'un kalem konusunda yapmış olduğu patent başvurusunu onayladığının haberini verdi. Patent başvurusu yapılan bu kalem Çok amaçlı olarak adlandırılıyor. Belgede de çok amaçlı olarak adlandırılan bu kalem, dokunmatik ekranda kullanılabilen kalemlerin işlevlerini artıracak yepyeni özellikler ile çok daha detaylı bir hal alıyor. Patent belgesindeki, diyagramlarda gösterilen kalem, sahip olacağı tüm işlevler ile farenin yerini almayı amaçlıyor. Mouse ile yapacağınız tüm işlemleri kaleminiz ile yapacak ve bilgisayarınızı çok daha kolay bir şekilde kullanacaksınız. 

Microsoft'un patent başvurusu kabul oldu

Teknolojik gelişmeleri takip ederek ürettiği ürünlere endekslemeyi başaran Microsoft, bugünlerde ise dokunmatik bilgisayarlarda kullanılmak üzere farenin yerine geçecek özellikler ile donatılmış olan bir kalem üzerinde çalışıyor. Söz konusu kalemin üst kısmında, joystick şeklinde çalışma özelliklerine sahip bir işaretleme çubuğu bulunuyor. Kalemi aldıysanız, imleci hareket ettirmek için eğer dokunmatik ekran özellikli bir bilgisayara sahipseniz dokunmatik ekran alanında hareket ettirmek için bu çubuğu kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra aynı zamanda bu çubuk, üzerine uygulanan basıncı da hissediyor ve bu da farenin bir tuşu şeklinde kullanımı mümkün kılıyor. 

Microsoft'un bulunmuş olduğu patentin içeriğinde, söz konusu kalemin ucunun dokunmatik ekranlara dokunup dokunmamasına bağlı olarak veri aktarım şekli değiştiren yeni bir sistem de yer alıyor. Yakınlığa bağlı olarak değişkenlik gösteren bu kalem elektrostatik kanal ve kablosuz kanal arasında otomatik olarak geçiş yapma özelliği ile beraber geliyor. Patent belgesinde yer alan bir diğer fikir ise, hareketleri doğru takip etme ve fark etmek için özel optik sensör sistemin de yer alıyor olmasıdır. Kalemde bulunan bu optik sayesinde toplanan veriler ayarlanarak ek bir kablosuz verici aracılığı ile aktarılıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda bu patent, toplanan sensörlerden çıkan bilgilerin aktarımını kontrol etmek amacıyla kalemin kontrol devresinin nasıl kullanılacağı hakkında da detaylı bilgi yer alıyor. 

Micrsoft'un bir kaç yıl önce yapmış olduğu patent başvurusunun kabul edilmiş olması gelecek yıllar içerisinde ürettiği bilgisayarlarda kullanılmak üzere özel kalemler ile karşı karşıya geleceğimi gösteriyor. Oldukça yenilikçi bir hareket içerisinde bulunan Microsoft bu kalem tasarımlı ürün ile geleneksel mouse kullanımını geride bırakabilir. Gerek tasarım olarak gerek özellikleri ile kullanıcıların dikkatini çekecek olan söz konusu bu kalem yukarıda saydığımız özelliklerin yanı sıra aynı zamanda kolay kullanımı ve mouse boyutundan küçük olması da kullanımını çok daha zengin bir hale getiriyor. 





PAYLAŞ