Microsoft

Microsoft "Family Safety" uygulaması için test sürecini başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-13 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden olan Microsoft, ekran süresi sınırlama, oyun ve uygulama sınırlama, cihazda geçirilen süre kontrolü ve yönetimi, konum paylaşımı gibi özelliklere sahip olan yeni bir Aile Güvenliği adlı uygulamasının ön izlemesini yayınladı. ABD’li teknoloji şirketi Microsoft, mart ayında iOS ve Android cihazları için Aile Güvenliği adında bir uygulama sunacağını bir süre önce duyurmuştu. O dönemden bu yana söz konusu uygulama üzerinde geliştirmelerini ve çalışmalarını sürdüren şirket, ebeveynlere önemli kontroller sağlayan Aile Güvenliği uygulamasının ilk ön izlemesini sınırlı sayıda kullanıcı için yayınladı.

iOS ve Android platformu için geliştirilen bu uygulama, ebeveynlerin Windows PC, Xbox ve Android ile iPhone kullanan çocuklar için ekran kullanım süresini sınırlama görevini görüyor. Bunun haricinde coğrafi konum, cihazlarda geçirilen zaman analizi, uygulamaların ve oyunların kullanımı gibi birçok noktada sınırlama sağlayan Aile Güvenliği, ebeveynlere çocukların karşılaşacağı tehlikelere karşı da tedbirli olmalarını sağlıyor.

Microsoft Office 365 E-posta ayarları için katı uygulama!Microsoft Office 365 E-posta ayarları için katı uygulama!

Aile Güvenliği uygulaması önizlemeye açıldı

Önizleme tarafına kayıt olan kullanıcılar uygulamayı indirmek için bir davetiye alıyorlar ve platformdaki tüm özelliklerden ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Önizleme süreci bittikten sonra ise Google Play Store ve App Store’da yayınlanacak olan uygulamanın ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı sürümü olacak. Ebeveynlerin Aile Güvenliği uygulamasındaki bazı özellikleri kullanabilmek için Microsoft 365 Aile aboneliğine ihtiyaç olduğunu belirtiyor. ABD’li şirket uygulamaya erken erişim kazanan kişilerin geri dönüşleri platformda değişiklikler yapacağını belirtiyor.

Uygulamanın final sürümünün ne zaman yayınlanacağı ise belli olmuş değil.


Microsoft'tan bulut bilişim teknolojisi için İtalya'ya 1.5 milyar dolarlık yatırımMicrosoft'tan bulut bilişim teknolojisi için İtalya'ya 1.5 milyar dolarlık yatırım
Microsoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyorMicrosoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyor

PAYLAŞ