Microsoft Explorer'ın fişi 2022 yılında çekiliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Explorer'ın fişi 2022 yılında çekiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-20 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İlk üretilen bilgisayarlardan beri hayatımızın bir parçası olan Internet Explorer ilk olarak 1995 senesinde Microsoft tarafından çıkarılmıştı. İlk çıktığı senelerde pazarda tek olmasıyla da en popüler tarayıcı olan Netscape ile çetin bir rekabet içinde olan Internet Explorer bu savaştan galip çıkmış ancak sonraki yıllarda önce Firefox, sonrasında da Google Chrome tarafından alt edilmişti. Çıkışının üzerinden tam 25 sene geçen efsanevi tarayıcı için yolun sonuna gelindi. Microsoft Internet Explorer desteğini sonlandıracağı tarihi açıkladı.

Son yıllarda kullanım oranı günden güne düşen Internet Explorer hala bazılarının vazgeçilmez olsa da Microsoft Internet Explorer'ın fişini 15 Haziran 2022 yılında çekmeye karar verdi. Internet Explorer’ın yerine ise birkaç senedir hayatımızda olan Chromium tabanlı yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge tarayıcısı geçecek. Bu haber bazı kullanıcılar ve geliştiriciler tarafından beklenen bir haber olsa da, bazı kullanıcıların da alışkanlıklarının tamamen değişeceğinin bir habercisi oldu. Peki Internet Explorer ne zaman devre dışı kalacak?

Microsoft Edge yeni güncellemeyle Office dosyaları açılacakMicrosoft Edge yeni güncellemeyle Office dosyaları açılacak

Microsoft Internet Explorer'ın fişini çekiyor

Microsoft Edge proje yöneticisi Sean Lyndersay konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Internet Explorer'ın Windows 10'daki geleceği Microsoft Edge olacak. Internet Explorer 11 masaüstü tarayıcısı 15 Haziran 2020'de güncel Windows 10 sürümlerinde sonlandırılacak ve destek kesilecektir."

Microsoft Internet Explorer'ın fişini çekiyor

Internet Explorer desteği sonra erdikten sonra da Windows 10 uzun süreli servis kanalında (LTSC) tarayıcı bir yıl daha yer alacak ama tüm Windows 10 kullanıcı versiyonlarında tarayıcı desteği son bulmuş olacak. Microsoft'tan konuyla ilgili henüz tam ve kesin bir açıklama gelmemiş olsa da şirketin büyük bir ihtimalle Haziran 2022'de tarihinde ya da bu tarihten birkaç ay sonrasındaki ilk güncellemede Internet Explorer sistemden kaldırılacağı tahmin ediliyor.

Microsoft Edge IE modu Explorer ihtiyacı olanların imdadına yetişecek

Programları, web siteleri veya iş stilleri Internet Explorer'a bağlı olan şirketler için de Microsoft Edge'in birkaç yıldır entegre bir IE modu bulunuyor. Bu mod eski siteler ve sistemler için ActiveX kontrollerini de içerdiğinden kullanıcılara destek verecek. Edge'deki bu IE modunun Microsoft tarafından 2029'a kadar tutulacağı açıklandı.

 


Microsoft 5 milyon kişiye ücretsiz dijital eğitim verecekMicrosoft 5 milyon kişiye ücretsiz dijital eğitim verecek
Microsoft Xbox satışlarından kar edemiyorMicrosoft Xbox satışlarından kar edemiyor

PAYLAŞ