Microsoft evden çalışma süresini Ekim ayına kadar uzattı - Haberler - indir.com

Microsoft evden çalışma süresini Ekim ayına kadar uzattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 14:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salgını önlemi için çalışanlarına evlerinden çalışma imkanı tanıyan Microsoft süreci Ekim ayına kadar uzattığını açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü kısa sürede tüm dünyayı kasıp kavurdu. Pek çok ülkeye hızla yayılan bu virüs teknoloji devlerini vurup, ülke ekonomilerini sarsmasının yanı sıra günlük yaşantımızda da ciddi değişiklikleri beraberinde getirdi. Salgına önlem adına teknoloji devleri çalışanları için evden çalışma sürecini başlatmıştı. Normalleşmenin gündemde olduğu bu günlerde şirketlerden bu konu hakkında ardı ardına açıklamalar gelmeye başladı. Bu konuda açıklama yapan Amazon ve Microsoft, evden çalışmayı yeni normaller arasında gördüğünün altını çizerek  "Ekim ayına kadar evden çalışabilirsiniz" bilgisini verdi. 

Microsoft Microsoft "Gezegensel Bilgisayar" projesini açıkladı

Microsoft Covid-19 kapsamında evden çalışma sürecini uzattı

Normalleşme süreci hakkında çalışanlarına açıklama yapan ABD merkezli yazılım devi, çalışanlarına Ekim ayına kadar evden çalışmaya devam edebileceklerini söyledi. Şirketin merkez şubesinin de bulunduğu  Washington eyaletinde sosyal izolasyon ve evden çalışma zorunluluğunun 31 Mayıs 2020 tarihi itibariyle biteceği açıklandı. Bu sürecin sonra ermesiyle birlikte şirketlerin yavaş yavaş eski çalışma şartlarına dönmesi beklenirken Microsoft Corona virüs önlemleri adına evden çalışma sürecine devam edeceğini açıkladı.  

Amazon'dan personellerine evden çalışma çağrısı!

Mart ayında dünya genelindeki satış noktalarını ve ofislerini kapatma kararı alan Microsoft’un 144 bini aşkın çalışanı bulunuyor. Pandemi dönemini oldukça hassas yürüten şirketler arasında olan yazılım devi görünüşe göre çalışanlarının sağlığını hiçbir şekilde riske atmak istemiyor. 

Evden çalışma sürecine devam edeceğini duyuran tek şirket Microsoft’ta değil. Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili açıklama yapan dünyanın E-ticaret devi Amazon’da evden çalışma sürecini 2 Ekim’e kadar uzattığını açıklamıştı. Olası risklere karşı önlem almak isteyen şirketler arasına Apple ve Google gibi diğer teknoloji devlerinin dahil olup olmayacağı ise henüz bilinmiyoe.


Microsoft Teams'in günlük aktif kullanıcı sayısı 75 milyona ulaştıMicrosoft Teams'in günlük aktif kullanıcı sayısı 75 milyona ulaştı
Microsoft’tan Windows 10X açıklamasıMicrosoft’tan Windows 10X açıklaması

PAYLAŞ