Microsoft engelli oyuncular için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Microsoft engelli oyuncular için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, daha erişilebilir oyunlar geliştirmeye yardımcı olmak adına yeni bir program başlattığının bilgisini verdi. Engelli oyunculara yönelik olacak olan bu programda, oyunlar test edecek olan engelli bireyler, Microsoft tarafından verecekleri geri bildirimleri ile platformun kendileri için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunması sağlanacak.

Microsoft engelli oyuncular için oyunları erişilebilir kılmayı amaçlıyor

Başarılı isim Microsoft, engeli olan PC ve Xbox oyunlarının erişilebilirlik açısından oyunları test edip değerlendirme yapacağı bir sistemin duyurusu yapıldı. Program, 2020'nin ilk aylarında yayınlanan Xbox Erişilebilirlik Yönergeleri güncellemelerinin bir parçası olarak duyuruldu. Konuyla ilgili olarak paylaşılan oyun testi raporları, engelli oyuncular tarafından sunulan geri bildirimleri be kapsayıcı tasarım, ilgili kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve erişilebilirlik hakkındaki bilgilerle ilgili bağlantılar sunulacak.

Microsoft xCloud tarayıcılar için geliyorMicrosoft xCloud tarayıcılar için geliyor

Paylaşılan bilgilerde, “Test yapan oyuncuların engelli bireylerin oyun deneyimlerinde yaşayacakları herhangi bir sorun, yeniden üretim adımları, ekran görüntüleri ve diğer bilgilerle not edilecektir” ifadeleri yer aldı. Bu tarz bir programın engelli oyuncuların daha fazla oyun deneyimi yaşaması sağlanmak için çeşitli çalışmalar yapıldığı biliniyor. Son yıllar içerisinde Xbox Adaptive Controller ile Microsoft da dahil olmak üzere birçok şirket oyun erişilebilirlik konusunda çalışmalar yapıyor. Bu sayede engelli oyuncuların yaşadığı zorluklara da empati göstermesi düşünülüyor. Örneğin The Last of Us Part II gibi büyük ölçekli bir oyun deneyim konusunda çalışmalar yürütmüştü. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Microsoft Office iPad'ler için yeni bir güncelleme aldıMicrosoft Office iPad'ler için yeni bir güncelleme aldı
Microsoft yeni Xbox kablosuz mikrofonlu kulaklığını tanıttıMicrosoft yeni Xbox kablosuz mikrofonlu kulaklığını tanıttı
Google ve Microsoft yetkilileri NVIDIA ve ARM anlaşmasını değerlendirdiGoogle ve Microsoft yetkilileri NVIDIA ve ARM anlaşmasını değerlendirdi

PAYLAŞ