Microsoft: En iyi seçimimiz Android - Haberler - indir.com

Microsoft: En iyi seçimimiz Android

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-21 15:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Surface Duo adlı çift ekranlı modelinde Android işletim sistemi kullanan yazılım devi Microsoft, bundan oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Microsoft şirketinin yıllar boyunca Android sistemine uzak olduğu ve Nokia markasını batırmakla eleştirilen şirket, oldukça ilginç bir açıklama gerçekleştirdi. Buna göre bu eleştirileri kabul edercesine bir açıklama yapıldı. Şirketin bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda çift ekranlı bir Surface Duo adlı akıllı telefon modeli tanıtıldı. Bu model Android işletim sistemine sahip olurken, bir dönemlerde modifiye edilmiş Nokia X cihazlarını saymaz isek, şirketin Android işletim sistemine sahip ilk telefonu diyebiliriz.

Microsoft, Android’den Oldukça Memnun

Microsoft Surface Değişime GidiyorMicrosoft Surface Değişime Gidiyor

Microsoft ürün şefi olan Panos Panay, yapmış olduğu açıklamada Surface Duo modeli için en iyi işletim sisteminin Android olduğu ifade edildi. Panay bu yeni cihazın konsept gereği Windows işletim sistemi ile uyuşmayacağını belirtti. Baktığımız zaman Microsoft’un başka bir tercihi olmadığını görüyoruz. Lumia akıllı telefonların fişini çeken Microsoft, Windows 10 Mobile işletim sistemini de tarihe gömmüştü. iOS zaten Apple’a özgü bir işletim sistemi olduğu için geriye kalan Android ise şirketin tek tercihi olmak zorunda kaldı. Yeniden pazara giriş yapan Nokia şirketi de Android işletim sistemini tercih eden şirketler arasında yer alıyor.

Birçok görüşe göre Lumia döneminde Microsoft’un bir seride de olsa Android tercih etmiş olsaydı, bugün hala pazarda Lumia modellerin payının olacağı düşünülüyor. Öyle ki Zeiss kamera, optik sabitleme ve 40MP üstü kamera sensörleri ile modeller oldukça iddialı donanım özelliklerine sahiptiler. Bakalım Microsoft’un katlanabilir çift ekranlı modeli ile gerçekleştirmiş olduğu bu Android hamlesi, ilerleyen dönemlerde başka Microsoft akıllı telefonlar için de bir Android seçimi anlamına gelecek mi göreceğiz. Şuan için bu modelin ne zaman piyasada olacağı henüz bilinmiyor.


Microsoft’tan çok garip kablosuz kulaklık: Surface EarbudsMicrosoft’tan çok garip kablosuz kulaklık: Surface Earbuds
Çift ekranlı Android akıllı telefon Microsoft Surface Duo karşınızdaÇift ekranlı Android akıllı telefon Microsoft Surface Duo karşınızda

PAYLAŞ