Microsoft Ekran Yansıtma Özelliği Windows 10'a Geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Ekran Yansıtma Özelliği Windows 10'a Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 14:36:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft yeni özelliklerini test etmeye başlıyor. Ekran yansıtma özelliğini sunacak olan yeni Your Phone güncellemesini test etmeye başlıyor. Android kullanıcılarının işine yarayacak olan söz konusu bu özellikte telefonlarının ekranı direkt bir şekilde bilgisayara yansıtılabilecek. Microsoft tarafından telefon ekranı olarak nitelendirilen bu özellik, hafta içinde Windows Insiders kullanıcıların verilmiş olacak. Bu özelliğe erişmek için ise Windows 10 ve Your Phone uygulamasının en güncel test sürümlerine sahip olmanız gerekiyor.

Microsoft Ekrana Yansıtma Özelliği

Lite OS Adlı Microsoft İşletim Sistemi Gün Yüzüne ÇıktıLite OS Adlı Microsoft İşletim Sistemi Gün Yüzüne Çıktı

Microsoft söz konusu bu özelliğini geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirmiş olduğu Surface etkinliği kapsamında tanıtmıştı. Bu özellik ile telefon ekranınızı direkt bir şekilde Windows 10’a yansıtabiliyorsunuz. Kullanıcıların cihazlarında yüklü olan Android uygulamalarını ekranda görebiliyorsunuz. Ayrıca ekran üzerinden tıklandığı zaman telefonda başlatılıp yine bilgisayar ekranına yansıtılabiliyor. Your Phone uygulaması Android cihazları Windows 10 ekranına Bluetooth Low Energy Prepheral özelliği sayesinde yansıtabiliyor. İlk etapta bu sebepten ötürü birçok PC için bu test sürecini görmeyeceğiz. Ancak Surface tarafında ise beta sürecine destek verecek ilk model Surface Go cihazı olacak.

Şirket ayrıca bu ekran yansıtma özelliğini test edeceği akıllı telefonları da sınırlı tutmuş durumda. Bu noktada Samsung’un Galaxy S8, S8+, S9 ve S9+ modelleri ile test edilebildiği ifade ediliyor. Microsoft’un önümüzdeki günlerde test kapsamında bulunan telefon ve bilgisayar sayısını genişleteceği bekleniyor. Android için getirilecek olan bu ekran yansıtma özelliği ile beraber Bluestacks ve Dell gibi markaların çalışmalarını daha geniş bir kitleye sunmuş olacak.


Windows Lite ile Microsoft yeni alanları hedefliyor!Windows Lite ile Microsoft yeni alanları hedefliyor!
Microsoft’tan sürpriz: Windows 10 hesap makinesini Github'da yayınladıMicrosoft’tan sürpriz: Windows 10 hesap makinesini Github'da yayınladı

PAYLAŞ