Microsoft Edge'ye performans artışı sağlayacak yeni güncelleme - Haberler - indir.com

Microsoft Edge'ye performans artışı sağlayacak yeni güncelleme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 14:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Edge işletim sistemini güncellemeye devam eden Microsoft, tarayıcıda performansa doğrudan etki edecek yenilikleri 91. sürüm ile sunacak.

Tarayıcısı ile yıllar boyunca en çok tercih edilen Microsoft, yeniden eski günlerine dönmek istiyor. Bu konuda ise son hamle Microsoft Edge. Microsoft Edge için bir dizi yenilik geliştiren Microsoft, tarayıcı için 91. sürüm için son hazırlıkları yapıyor. Yeni sürüm ile birlikte kullanıcılar için daha fazla performans sunmayı hedefleyen şirket, yeni hamlesiyle bir dizi yeniliği tarayıcıya ekleyecek.

Microsoft Edge artık matematik işlemlerini otomatik çözecekMicrosoft Edge artık matematik işlemlerini otomatik çözecek

Microsoft Edge 91. sürüm bu hafta geliyor

Microsoft’un tarayıcısıyla en büyük hamleyi yapacağı yeni sürüm bu hafta içerisinde güncelleme ile sunulacak. Yeni sürümde pek çok özellik yer alacak olsa da özellikle performansa yönelik yapılacak hamleler dikkat çekti. Başlangıç ve eski plandaki sekmelere yönelik geliştirmeler yapan şirket, bu özellikleriyle birlikte sektördeki rakiplerinden ayrılmak ve fark yaratmak istiyor.

Tarayıcı daha hızlı açılacak  

Microsoft Edge için yapılacak başlangıç desteği ile birlikte tarayıcı ilk yüklendiğinde artık çok daha hızlı bir şekilde açılış gerçekleştirecek. Saniyelerle açılacağı ifade edilen tarayıcı, arka plandaki temel işlevleri kullanıcılar için her zaman hazır tutuyor.

Sekme uyutma özelliği

Performansı arttıracak bir diğer özellik ise sekme uyutma özelliği olacak. Yeni versiyonunda bu konuda yenilik getirecek olan şirket, birden fazla sekmeyle çalışanların ana sekmesindeki performansı arttıracak. Arka plandaki sekmeleri uyutulması ile birlikte web gezintilerinde performans artışı yakalanacak. Şirket tarafından bu konuda yapılacak kısa açıklamalarda bellek tasarrufunda Edge çok daha iddialı. Yüzde 82 daha fazla bellek tasarrufu sağlayan uygulama, daha da kullanıcı dostu olacak.

Üstelik diğer pek çok tarayıcıda bulunan sekme özelliğinde fark yaratacak Edge,  uyutma özelliğinde kişiselleştirme imkanı sunuyor. Uyutma için süre belirleme, uyutulmasını istenmeyen sayfa ve siteler için beyaz liste oluşturma gibi özelliklerle desteklenen sekme özelliği, böylece kontrolü tamamen kullanıcılara bırakacak.

 Microsoft Edge 91. sürüm ile birlikte gelecek en büyük yenilik, bu iki özellik olacak. Ancak bununla birlikte bir dizi performans iyileştirmesi ve güvenlik yamaları da Microsoft Edge yeni sürümüyle birlikte kullanıcılara sunulacak.



PAYLAŞ