Microsoft Edge'in, Internet Explorer'ın kötü yanlarını unutturacak özellikleri - Haberler - indir.com

Microsoft Edge'in, Internet Explorer'ın kötü yanlarını unutturacak özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-01 10:20:25
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Internet Explorer, bir dönemin en popüler tarayıcılarından biriydi ve o dönemlerde kullanıcıları için iyi işler çıkarıyordu. Fakat zamanla hem yeni tarayıcıların çıkması hem de bu tarayıcılar karşısında Internet Explorer'ın yerinde sayması, tarayıcının tarihe karışmasına neden oldu. Öyle ki, kullanıcılar Internet Explorer yerine Mozilla Firefox'u tercih etmeye başladılar. Fakat Windows 10 ile beraber gelen Microsoft Edge, Internet Explorer'ın kullanıcılarında bıraktığı bu kötü izleri silecek özelliklere sahip. Bu özelliklerden 8'i şöyle;

1-Microsoft Edge'in Hızı

Internet Explorer'ın, en çok şikayet edilen taraflarından biri olan hız problemi Edge ile tamamen giderildi. Microsoft Edge'in hızı, Chrome gibi oldukça hızlı tarayıcılarla yarışacak derecede.

2-Okuma Yapmanızı Kolaylaştırıyor

2 farklı yolla okuma yapmanıza kolaylık tanıyan Microsoft Edge'teki ilk yol okuma modu. Modu aktifleştirdiğiniz takdirde, sayfanızda dikkatinizi dağıtabilecek olan tüm unsurlar kaldırılıyor. İkinci yol ise okuma listesi. Bu özellikle, daha sonra okumak istediğiniz yazılarınızı, yer imlerinizde kalabalık olmadan saklayabiliyorsunuz.

3- Dokunmatik Ekran Hareketleri

Özellikle tableti olanlar için kullanılabilecek olan bu özellikte, ekranı sağa sürükleyerek geriye gidebiliyor ve işinizi kolaylaştırabiliyorsunuz.

4- Web Sayfaları Üzerinde Çizim

Windows 10'la beraber,dokunmatik ekran ve kalem üzerinde yoğunlaşınca, bu durum Microsoft Edge'e de yansıdı. Aldığınız ekran görüntüsü üzerinde çizimler yapıp notlar alabiliyor ve bu görüntüyü bu şekilde kaydedebiliyorsunuz.

5-Kişiselleştirilmiş Haber Akışı

Ana ekranınıza tıkladığında, karşınıza size özel olarak  hazırlanmış bir haber akışı gösteriliyor. Magazin ve güncel haberleri kapsayan bu akışı istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz.

6-Sekmeleri Erteleme

Çok fazla sekme açıp bundan rahatsızlık duyuyorsanız ve sekmeleri açık tutarak çalışmanız gerekiyorsa, Microsoft Edge ile sekmeleri erteleyebiliyorsunuz.

7-Windows S'te de Kullanılıyor

Windows S kırpılmış versiyonu yüklemesi, kullanıcılarının uygulama mağazasından başka yazılım yüklemesine izin vermiyor. Bu nedenle, Microsoft Edge'in Windows S'te bulunan tek uygulama mağazası olması, Microsoft Edge'in kullanılmasına itiyor.

8-Telefonunuzda Kullanabilirsiniz

Edge, kullanıcılarına çalışma ortamı anlamında da rahatlık sağlıyor. Telefonunuzda gezinirken, bilgisayarınıza aktarmak istediğiniz bir sayfayı Edge aracılığıyla bilgisayar ekranına gönderebiliyorsunuz. Böylece bilgisayar ve telefonunuzla senkronize bir şekilde çalışarak, bu anlamda da size kolaylık sağlıyor.





PAYLAŞ