Microsoft Edge'e yeni sürümde performans modu geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge'e yeni sürümde performans modu geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-19 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene Edge’yi gelişmiş özelliklerle kullanıma sunan Microsoft beta ve Canary sürümleriyle popüler tarayıcısına yeni özellikler kazandırmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan yeni güncellemeyle dikey sekme ve hızlı başlangıç moduyla özelliklerini kazana Edge, şimdi performans odaklı bir yenilikle kullanıcılarına merhaba diyecek.

Microsoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldiMicrosoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldi

Microsoft Edge Canary sürümünde ortaya çıkan bu özellik; Edge’nin hızını gözle görülür şekilde arttırırken, aynı zamanda PDF aracını da daha iyi hale getiriyor.

Microsoft Edge Canary birbirinden işlevsel iki yeni özellik kazandı

Bu hafta yayımlanan güncellemeyle Microsoft Edge Canary sürümüne iki yeni özellik geliyor. Bu özelliklerden ilki tarayıcıyı hızını önemli ölçüde arttıran ”performans modu”. Microsoft yeni güncellemeyle sunduğu bu işlev bellek, CPU, yanıt süresi, pil kullanımını optimize etme ve hızı geliştirme gibi konulara odaklı bir performans iyileştirmesi sunuyor. Bu özellik en sade tanımıyla tarayıcınızın genel performansı ve pil tüketimini dengelemek için sunuluyor.

Microsoft eski Edge'yi sonlandırma kararı aldı

İkinci özellikse PDF tarafında karşımıza çıkıyor. Yeni güncellemeyle birlikte Edge kullanıcıları artık tarayıcıdan açktıları PDF metinlerinde düzenleme yapabilecek, metin ekleyebilecekler. Bildiğiniz üzere normalde PDF’lere sadece manuel olarak el yazısı ekleniyordu. Ama artık kullanıcılar PDF’e metin de ekleyebilecekler. Ancak bu özelliğin şimdilik sadece Canary sürümüne özel olarak yayımlandığının da altını çizelim.
Microsoft Edge performans modunu etkinleştirmek için aşağıda verdiğimiz linki tarayıcınıza girmeniz gerekmekte.

-enable-features = msPerformanceModeToggle

Bu komutu tarayıcınızın URL kısmına girerek kısa yoldan performans modunu etkinleştirebilirsiniz.  Bu işlemi yaptıktan sonra da ”Ayarlar-Sistem” menüsüne girerek, performans modunu açmanız gerekiyor.

Edge’nin Canary sürümüne gelen yeni özellikler şimdilik bu kadar. Ancak bu yeni özelliklerin şu anda herkes tarafından kullanılamadığının da altını çizelim. Tüm bu yenilikleri deneyimleyebilmek için uygulamanın en az Canary Build 91.0.859.0 sürümüne sahip olmanız gerekmekte.


Microsoft Xbox için Edge testlerine başladıMicrosoft Xbox için Edge testlerine başladı
Microsoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyorMicrosoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyor

PAYLAŞ