Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-22 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Chromium tabanlı olarak geliştirilen Microsoft Edge, birçok değişikliğin ardından sonunda Microsoft'un istediği düzeye gelmiş durumdadır. Firefox, Chrome ve Opera gibi popüler tarayıcılara güzel bir alternatif haline gelen Microsoft Edge, yeni özelliklerle beraber kullanıcıların memnuniyeti her geçen gün artırılmaya devam ediyor. Başarılı teknoloji şirketi Microsoft tarafından belirtildiği üzere tarayıcı, bir ay içerisinde gelecek olan üç farklı özellik ile Microsoft Edge'yi yeniliyor. Söz konusu bu üç yeni özellik ise şifre üretici, hazır temalar ve uyuyan sekmeler olarak adlandırılıyor.

Microsoft Edge'ye üç yeni özellik geliyor

Windows yöneticisi Liat Ben-Zur tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde ortaya çıkan bu yeni özellik, ortalama olarak bir ay içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Microsoft Edge için gelecek olan bu yenilikler arasında hazır temalar yer alıyor. Bu sayede kullanıcılar tarayıcılarını daha farklı görünüme kavuşturacaklar. Şu an için sadece 24 adet hazır temaya yer verilirken, ileride bu sayının artış göstermesi bekleniyor. 

Microsoft Edge güvenlik konusunda rakiplerini geride bıraktıMicrosoft Edge güvenlik konusunda rakiplerini geride bıraktı

Microsoft Edge için sunulacak olan hazır temalar özelliği ile tarayıcının çeşitli simgeler, Microsoft'un "akıcı tasarım" tarzı ile uyumlu bir hale gelecek. Yakın zaman içerisinde gelecek olan güncellemeler ile simgeler yuvarlatılıp, daha yumuşak bir görünüm sunulacak. Yeni gelecek olan bu tasarım değişikliklerinin tarayıcı performansına etki etmeyeceği de belirtiliyor. Microsoft Edge için gelecek olan bu yeni özellikler arasında farklı özelliklerde vardır. Bu özellikler ile beraber tarayıcı kullanırken çok fazla sekme açan kullanıcılar, önemli düzeyde performans kazanabilecekler. 

Uyuyan sekmeler özelliği ile aktif olmayan bu sekmeler, işlemci ve sistem belleğini daha fazla kullanmak mümkün olmayacak. Özellik, Ayarlar -> Sistem kısmından aktif hale getirilebilecek. Yakın zaman içerisinde gelecek olan son yenilikler ise şifre üretici olarak geçiyor. Bu tarayıcı, parolanızı kaydetmeye ek olarak artık sizin için şifre de üretebilecek. 

 


Linux için Microsoft Edge geçen yıldan beri geliştiriliyorLinux için Microsoft Edge geçen yıldan beri geliştiriliyor
Microsoft Edge için iki yeni özellik geldiMicrosoft Edge için iki yeni özellik geldi
Microsoft Edge'e indirim kuponlarını gösteren bir özellik eklendiMicrosoft Edge'e indirim kuponlarını gösteren bir özellik eklendi

PAYLAŞ