Microsoft Edge'den Yüksek Güvenlik Önlemleri - Haberler - indir.com

Microsoft Edge'den Yüksek Güvenlik Önlemleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-28 16:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft Edge yazılımı için olan mevcut güvenlik önlemlerini arttırıyor. Windows 7 ve 8 sürümlerine optimize edilen Chromium altyapısına sahip olan yazılım, kullanıcı kitlesinde olan artışın yazılıma olumsuz etki yaratmaması için olası güvenlik ihlallerine karşı önlem alma kararı verdi. 

 
Şuan da kullanıma açık olan yazılımın beklenen performansı vermemesinden dolayı güvensizlik ortamı oluşmasından endişelenen Microsoft, bu alanda rakibi olan Mozilla’nın yaptığı gibi güvenlik önlemleri alma yoluna gitti. Bildiğiniz üzere Mozilla, yaşanan güvenlik ve izlenme sorunlarının önüne geçebilmek adına tüm bunları engelleyen yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı. 

Microsoft Surface Pro İçin USB Type-C MüjdesiMicrosoft Surface Pro İçin USB Type-C Müjdesi

Microsoft’tan 3 Katmanlı Güvenlik Önlemi 

Windows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan Uyarı

Aynı yöntemi kendisi içinde uygulayan Microsoft’un bu nedenle kullanıcı kaybetmek istemediğini söylemek de yanlış bir çıkarım olmaz. Microsoft daha güvenli bir yazılımla geliştirmiş olduğu Edge’nin beta sürümünü kullanıcılarıyla paylaşmış bulunmakta. Eğer Microsoft’un yayınladığı beta sürümünü kullanıyorsanız takip etmeniz gereken tarayıcıyı bulmak için adres çubuğunuza “edge://flags#edge-tracking-prevention" kodunu yazarak yeniden başlatabilirsiniz. 

Microsoft yetkilisinden açıklama geldi; "Lütfen artık İnternet Explorer kullanmayı bırakın"

Dünya devleri arasında yer alan Amerikalı yazılım şirketi Microsoft kullanıcıları için üç aşamalı bir güvenlik katmanı hazırlıyor. Bu yazılımların biri kötü niyetli izleyicileri devre dışı bırakmak için geliştirilmişken, biri ise bazı reklam veren şirketlerin ya da şahısların agresif reklamcılık yöntemlerinden kullanıcıları korumaya yönelik olarak geliştirildi. Üçüncü aşama ise bu iki katmanın birbirleriyle sorunsuz bir şekilde entegre olmasını sağlayacak olan güçlü bir yazılım. Microsoft attığı bu adımla kullanıcılarına beklediği güvenliği sağlayabilecek gibi duruyor. 

 

 

 


Microsoft Teknoloji Merkezi Hizmete Açıldı!Microsoft Teknoloji Merkezi Hizmete Açıldı!
Microsoft Launcher Yeni Özellikler KazanıyorMicrosoft Launcher Yeni Özellikler Kazanıyor

PAYLAŞ