Microsoft Edge'deki önemli bir özellik Chrome'a geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge'deki önemli bir özellik Chrome'a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-09 19:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome, yeni özellikler ile geliştirilmeye devam ediliyor. Şimdi ise rakip tarayıcılardan olan Microsoft Edge’de bulunan bir özellik Chrome’a geliyor. Chrome tarayıcısını daha kullanışlı bir hale getirecek olan bu özelliğin “Sekme Önizlemesi“ olarak adlandırıldığı belirtiliyor. Arama motoru devi Google, zaten popüler olan tarayıcısını geliştirmeye devam ederek, kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmayı hedefliyor. Tarayıcı baktığımız zaman kendi alanında Pazar lideri olsa da, rakip tarayıcıların sunmuş olduğu bazı işlevsel özelliklere sahip değil durumda gözüküyor. Google ise bu durumda hamlede bulunarak gerekli eksikleri gidermeye çalışıyor.

Google Chrome’a Sekme Önizlemesi Geliyor

Google Chrome'a Gmail koruması geliyorGoogle Chrome'a Gmail koruması geliyor

Bu söz konusu özelliklerden birisi ise Microsoft Edge tarayıcısında görmüş olduğumuz Sekme Önizlemesi özelliği oluyor. Google, Ekim ayında Chrome OS için kullanıma sunduğu bu özelliğini, şimdi ise diğer platformlar için sunmaya hazırlanıyor.  Sekme önizlemesi özelliğinden kısaca bahsedersek, birçok sekme arasından lazım olan sekmeyi bulmanızı kolaylaştıracak. Chrome tarayıcısına hem Linux hem de Windows sürümleri için dahil olması beklenen bu yeni özelliğin macOS’a gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Sekme önizleme özelliğinin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz belli olmuş değil. Özelliğin daha önce Google Canary sürümüne gelmesi ve yakın bir zamanda ise kararlı sürüme gelmesi düşünülüyor.


Google Chrome'a alternatif 5 farklı tarayıcıGoogle Chrome'a alternatif 5 farklı tarayıcı
Google Chrome bildirim isteklerine önlem alacakGoogle Chrome bildirim isteklerine önlem alacak

PAYLAŞ