Microsoft Edge’de Matematik Problemlerini Nasıl Çözülür?  - Haberler - indir.com

Microsoft Edge’de Matematik Problemlerini Nasıl Çözülür? 

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-27 09:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Microsoft’un yeni tarayıcısı Microsoft Edge, pek çok farklı özellik ile destekleniyor. Matematik problemi çözme konusunda da artık kullanıcıların herhangi bir araç ya da uygulama kullanmadan Microsoft Edge üzerinden işlem yapması mümkündür. Microsoft Edge 91 ile birlikte gelen mevcut matematik problemi çözme özelliği, kullanıcıların kolay bir şekilde matematik problemlerini ekrana aktarmasını ve çözmesini sağlar. 

Microsoft Edge’de Zorlu Matematik Problemleri Nasıl Çözülür?

Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır?Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır?

Matematik problemlerinin daha kolay bir şekilde aktarılması için cep telefonu yardımı ile görüntüsünün çekilmesi çok daha kolay olacaktır. Eğer dijital ortamda bulunan bir görüntü var ise bunu da kullanabilir ve Microsoft Edge üzerinden problemin çözümünü alabilirsiniz. Problem çözümü için takip edilmesi gereken adımlar şöyledir;

İlgili işlemleri yapmak için öncelikle tarayıcıyı açın ve ardından çözmek istediğimiz soruyu (PDF ya da JPG gibi farklı formatlar önemli olmaksızın) tarayıcıda açın.

Ardından tarayıcının sağ üst köşesinde yer alan üç noktalı menü simgesine dokunun ve diğer araçlar seçeneği altında yer alan matematik çözücüyü seçin.

Sağ tarafta yer alacak olan ilgili özellik kullanıma hazırdır. Bunun için seçim aracı ile ekranda yer alan bir problemin seçilmesi gerekmektedir.

Hangi problemi çözmek istiyorsanız seçim aracı ile daha önceden tarayıcıda açmış olduğunuz problemler arasından seçim yapın ve problemi tanımlayın. Ardından çöz seçeneği ile birlikte problemin çözülmesini kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Üstelik sadece cevap değil çözüm yollarının da adım adım gösterilmesi, sorunun anlaşılması adına çeşitli seçenekler sunmaktadır. Farklı çözüm teknikleri kullanıldığından dolayı kullanıcılar farklı çözüm tekniklerini öğrenmek ve çözemediği problemleri daha iyi bir şekilde anlama şansına sahip olmaktadır. 

Çözüm ekranında kullanıcılar dilediği gibi seçim yaparak problemleri anlayabilir. Eğer mevcut pencere size yeterli gelmiyorsa ilgili bölümlerin sağ üst köşesinde yer alan ... Simgesine tıklayarak yeni bir sekmede çözüm ekranını açabilirsiniz. Böylece çözümü daha büyük bir ekranda daha net bir şekilde görebilirsiniz.

Matematik Problemi Yazarak Problem Çözme

Kullanıcılar özellikle matematik problemlerini dijital ortama aktaramadığı durumlarda sanal klavye gibi farklı araçları kullanarak matematik problemini yazması gerekmektedir. Bunun için uygulamada daha önce yapılan seçim aracı yerine sanal matematik klavyesinin açılması gerekir.

Sanal matematik klavyesinde kullanıcıların matematik problemlerinde kullanılan simgeleri seçerek problemini hazırlaması yine aynı sonucu verir.  Bu bakımdan kullanıcılar dilerse manuel olarak elle,  dilerse de seçim aracı ile ekran görüntüsü alarak matematik problemlerini Microsoft Edge üzerinde çözme şansına sahiptir. 




Microsoft Edge Safari’yi ZorluyorMicrosoft Edge Safari’yi Zorluyor

PAYLAŞ