Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-03 13:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Microsoft yeni tarayıcısı ile birlikte çocukların güvenli internet kullanmasını kolay hale getiriyor. Microsoft Edge çocuk modu olarak adlandırılan özel modu kullanacak ebeveynler, çocuklarının giriş yapabileceğini internet sitelerini sınırlayarak daha güvenli bir internet kullanımı sunabilmektedir. Çocuk modunu nasıl kullanılacağını ve ayarların nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nedir?

Çocuk Modu, Microsoft Edge'e 2021'de gelen bir özelliktir. Özellik, çocuklarının Microsoft Edge kullanımı sırasında ebeveynler tarafından denetlenmesini ve çeşitli kısıtlamalar getirilmesini sağlamaktadır.  Çocuk moduna geçiş yapmak oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirildiğinden özel kimlik girişlerinin, özel yapılandırmaların, yeni profil oluşturma adımları gibi işlemlerin yapılması gerekmemektedir. 

Microsoft Edge ile cihazlar arası sekme paylaşımı geliyorMicrosoft Edge ile cihazlar arası sekme paylaşımı geliyor

Microsoft Edge’nin son sürümleri ile birlikte kullanıma sunulan çocuk modunu kullanmak isteyenlerin öncelikle tarayıcılarında güncelleme kontrolü yapılması önerilmektedir. Yapılacak bu kontrollerde yeni güncelleme görünüyorsa, mutlaka bu güncellemenin alınması önerilir. Böylece başta çocuk modu olmak üzere tarayıcının en iyi ve güncel ayarları üzerinden kullanım sağlanması mümkün olmaktadır. 

Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır?

Microsoft Edge’de çocuk modunu açmak isteyen kullanıcıların tarayıcıyı açtıktan sonra profil simgesine tıkaması ve ardından açılacak profil menüsünü seçmesi gerekmektedir. İlgili bölümde çocuk modunu aç olarak özel bir seçenek yer almaktadır. Böylece mevcut seçeneğin seçilmesi ile birlikte tarayıcıda çocuk moduna geçiş yapılacaktır.

Çocuklar mevcut modda internet kullanımına devam edebilir. Çocuk modundan özellikle ilk defa kullanan kullanıcıların çocukların yaşını seçmesi önerilmektedir. 5 ve 8 yaş, 9 ve 12 yaş olarak iki farklı seçenekten birisine seçilmesi ile birlikte Microsoft tarafından özel olarak ayarlanan yapılandırmanın tarayıcıda aktif olması sağlanmaktadır. Mevcut seçim ile birlikte çocukların çocuk modunu kullanması mümkün olacaktır .

Profil açıldıktan sonra tarayıcının kapatılması ya da yine profil üzerine tıklanarak çocuk modundan çık seçeneğini tercih edilmesi yeterlidir. Çıkış seçeneğinin seçilmesi halinde çocuk moduna giriş yapılmadan önceki sekmeler ve çalışma ortamı aynı şekilde Microsoft Edge’de yer almaya başlar. 

Kullanıcılar ayarlar bölümünden çocukların girebileceği web siteleri ile ilgili çeşitli denetimleri yapma şansına sahiptir . Belirlenen sitelerin dışında çocukların hiçbiri siteye giriş yapmasına izin verilmez.





PAYLAŞ