Microsoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldi - Haberler - indir.com

Microsoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-09 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, Chromium tabanlı olan Microsoft Edge için dikey sekmeler özelliği nihayet kullanıcıların beğenisine sundu. Geçtiğimiz yıl içerisinde tanıtımı gerçekleşen bu özellik sayesinde yazılım devi sekmeler arasında geçiş yapmayı ve gruplandırmayı daha kolay hale getiriyor. Aynı zamanda şirket dikey sekmeler özelliği ile beraber 16:9 ekran boyutuna sahip olan kullanıcılara daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunmak adına çalışmalar yaptı. 

Bu özellik sayesinde ilk olarak garip geliyor olsa da kullanıcıların deneyimi geliştirmek adına bu özellik sunuldu. Kullanıcılar eğer bu kullanımdan rahatsız olurlarsa istedikleri zaman sekmeleri klasik sekme yerine tarayıcının hemen yan tarafında sıralayabilecekler. Özellikle de birden fazla sekme üzerinde aynı anda çalışan kullanıcılar için oldukça faydalı olacak olan bu özellik ile beraber Microsoft, kaliteli bir kullanıcı deneyimi sağlamanın yanı sıra kullanıcıların ekran alanını daha da verimli kullanılması sağlanıyor. 

Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyorMicrosoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor

Microsoft Edge'ye gelen dilek sekmeler özelliğinin yanı sıra aynı zamanda yazılım devi Edge 89 güncellemesi ile beraber başlangıç sekmesi üzerinde de bazı gelişmelere imza attığını dile getirdi. Bu kısımda ise cihazlarını açtıkları anda arka planda Edge için yeni bir başlangıç desteği sunduğunu dile getiren şirket, bu sayede tarayıcısının açılış süresinin yüzde 29 ile yüzde 41 oranında kısaldığını da belirtiyor. Bununla beraber aynı zamanda arama geçmişi sayfasını da yeniden gözden geçiren şirketi bu doğrultuda ise Geçmiş sekmesinin tam sayfalık görünümü küçük bir açılır pencere şeklinde düzenleniyor. Bu sayede kullanıcılar arama geçmişini tam olarak bir sayfa yerine küçük bir açılabilir pencere üzerinden görüntüleyebilir ve arama geçmişini de bu pencere üzerinden silebilirler. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı verilerin elde edilmesi ve yenilenmesi bekleniyor. 

 


Microsoft Edge kullanıcılarının gizliliğini koruyacak bir özellik yayımladıMicrosoft Edge kullanıcılarının gizliliğini koruyacak bir özellik yayımladı
Microsoft Edge, kullanışlı bir özelliğe kavuşabilirMicrosoft Edge, kullanışlı bir özelliğe kavuşabilir
Microsoft Edge Office 365 desteğine kavuşuyorMicrosoft Edge Office 365 desteğine kavuşuyor

PAYLAŞ