Microsoft Edge Safari’yi Zorluyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge Safari’yi Zorluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-07 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Tarayıcı sektörüne yönelik yayınlanan sonra rapor, Microsoft Edge ile Safari arasındaki farkın azaldığını gösterdi.

Tarayıcı sektöründe her ne kadar lider Google Chrome olsa da sektörde özellikle daha fazla pay almak için ciddi bir rekabet yaşanıyor. Statcounter tarafından yayınlanan son rapor ile tarayıcı sektöründeki pazar paylarına dair bilgi edinmek mümkün olurken Haziran 2021 yılı itibariyle Microsoft Edge’nin yükselişini sürdürdüğü belirtildi. Rapora göre mevcut yükseliş ile birlikte yeni tarayıcının pazardaki payı yüzde 8.1 oldu. Microsoft Edge’nin yükselmesi, aynı zamanda Safari kullanıcı sayısında yaşanan düşüş ile birlikte pazardaki dengeleri değiştirdi. Safari yaşadığı düşüşün ardından Haziran 2021 tarihi itibariyle yüzde 9.7’lik bir pazar payı elde etti. Açıklanan son rakamlar ile birlikte 2 tarayıcı arasındaki farkın yüzde 1.6 ya kadar düşmüş olduğu görüldü. 

Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır?Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır?

Mart 2021’de aradaki fark daha fazlaydı

Tarayıcı sektörünün masaüstündeki rekabetine yönelik son yayınlanan rapor, Mart 2021’deydi. Yine aynı şirket tarafından yayınlanan raporda Microsoft Edge yüzde 8.03, Safari ise yüzde 10.11 oranında bir kullanım payına sahipti. Bu bakımdan Mart ayından itibaren Haziran'a kadarki süreç içerisinde Microsoft Edge payını ciddi bir şekilde arttırmayı başarırken Safari sektördeki hâkimiyetini kaybetti.

İki tarayıcı arasındaki mevcut durum aslında Microsoft un’ Edge için yaptığı atılımlar ile birlikte başladı. Tarayıcısını Google Chrome ve Opera da görmeye alışkın olduğumuz Chromium altyapısı ile yeniden şekillendiren Microsoft, böylece pazardaki rekabet şartlarını da kendi adına iyileştirmiş oldu.  Önümüzdeki dönemlerde yükselişin devam etmesi, tarayıcı alanında Safari'nin Microsoft Edge’ye yenilmesine neden olabilir.

Raporda Google Chrome’un payı ne kadar?

İki tarayıcı arasında yaşanan bu rekabetin yanı sıra sektörde Google Chrome açık ara lider durumda. Rapora göre Haziran 2021 itibariyle masaüstü tarayıcı alanında Google Chrome yüzde 68.76 oranında bir paya sahip. Zaman zaman düşüş ve yükselişler yaşayan tarayıcı, ne olursa olsun pazarın büyük bir bölümünü elinde bulundurmayı başarıyor. Rakiplerin ortalama yüzde onluk bir pazar payına sahip olması, Google Chrome'un bu alanda kolay kolay yenilemeyeceğini de net olarak gösteriyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ