Microsoft Edge Office 365 desteğine kavuşuyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge Office 365 desteğine kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 22:01:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, kullanıcı sunumlarını, elektronik tabloları ve belgeleri direk olarak tarayıcı üzerinden açmaya imkan tanıyan Edge'e yeni bir geçiş ekliyor. Konuyla ilgili olarak yapılan entegrasyon sonucunda, dosya önizlemenin Office 365 kullanıcıları için çok daha kolay bir sisteme sahip olması amaçlanıyor. 

Konuyla ilgili ilk olarak bir Reddit kullanıcısı Leopeva64-2 tarafından keşfedilen yeni bir geçiş şu an için Edge tarayıcısının Canary sürümleri mevcut olacak. Söz konusu bu tarayıcının Stable ve Beta Edge kullanıcılarının yeni özelliği şu an için denemeyeceği bildirildi. 

Microsoft Edge M1 Mac modellerine geliyorMicrosoft Edge M1 Mac modellerine geliyor

Yeni özellikle kullanıcıların işi kolaylaşacak 

Söz konusu bu özellik yeni etkinleştirildikten sonra, bir Office dosyasına tıklamak, kullanıcıların dosyalarını indirmeden okuyabilecekleri yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda, bir dosyayı cihazlarına kaydetmek isteyenler için dosyayı indirme seçeneğinin yanı sıra OnedDrive'a kaydetme seçeneği de bulunuyor. Aynı zamanda bu kullanıcılar, Office dosyalarını direk olarak Edge'den indirmeden bile yazdırılabilecek. 

Yeni özelliğin, Edge ve diğer tarayıcıların indirmeye gerek kalmadan önizlenebilen PDF dosyalarına benzerlik gösterecek şekilde çalıştığı belirtiliyor. Tarayıcıya gelen yeni özelliği denemek isteyen Edge Canary kullanıcıları, tarayıcıları üzerinden Ayarlar > İndirmeler adımlarını takip ederek yeni Office Görüntüleyici geçişine ulaşım sağlayamadı. Bunun ardından ise İndirilenler sayfasında bulunan Office Görüntüleyici kullanarak web üzerindeki Office dosyalarını hızlı bir şekilde görüntüleme adlı geçişi de gerçekleşmedi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyorMicrosoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor
Microsoft Edge kullanıcılarının gizliliğini koruyacak bir özellik yayımladıMicrosoft Edge kullanıcılarının gizliliğini koruyacak bir özellik yayımladı
Microsoft Edge, kullanışlı bir özelliğe kavuşabilirMicrosoft Edge, kullanışlı bir özelliğe kavuşabilir

PAYLAŞ