Microsoft Edge M1 Mac modellerine geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge M1 Mac modellerine geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-19 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

MacBook Pro ve MacBook Air modelleri için kendi işlemcisi olan M1 çiplerini üretmeye devam eden Apple, bu işlemcisi çıktığı zamandan itibaren yazılım geliştiricileri programlarını bu yeni işlemci ile uyumlu hale getirmeye devam ediyorlar. Yakın bir zamanda Microsoft’ta Office 365 programını Apple’ın yeni işlemcileri için uygun hale getiren güncellemeyi sunmuştu. Şimdi ise Microsoft, Edge için aynı adımları gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay M1 için çıkartılan versiyon erken erişimde sunulmuştu. Söz konusu tarayıcının stabil sürümünün de çıkışı oldukça yakın gözüküyor.

M1 işlemcili Mac modellerine Edge geliyor

Epic Games Google'a ve Apple'a dava açtıEpic Games Google'a ve Apple'a dava açtı

M1 modeller için Edge, Microsoft Insider Canary kanalında Aralık 17 tarihinde yayınlanmıştı. Daha sonra ise geliştirici ve beta kanallarına geçiş sağlanmıştı. 16 Ocak’ta yapılan bir tweet paylaşımına göre Microsoft, artık Microsoft Edge Insider versiyonunun macOS ARM64 desteği ile indirilebilir olduğunu paylaştı. Canary, Beta ve Dev gibi versiyonları indirip denemek isteyenler için Insider sitesine girilmesi gerektiği de belirtildi. Edge tarayıcısını artık tüm erken erişim kanalları üzerinden kullanabilirsiniz. Bununla beraber ise son kullanıcı ve genel çıkışın yakın olması bekleniyor.

Mac kullanıcıları ise Apple Rosetta gibi emülartörler kullanarak M1 çiplere uyumlu olmayan programları kullanabiliyorlar. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere bu durum performansta düşüş yaşatabiliyor. Özellikle tarayıcıların kullandıkları kaynaklar üst seviye olurken performansta ise önemli bir düşüş oluyor. Bu noktada ise Edge tarayıcısı daha önceden M1 çiplerine uyumlu hale gelen rakipleri olan Chrome ve Firefox tarayıcılarını yakalamak için genel çıkışı beklemek durumda olacak.

Microsoft Edge v88 stabil sürümün gelecek hafta içinde çıkması bekleniyor. Bu sürede M1 için stabil sürüm gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Microsoft cephesinden konu ile alakalı bir açıklama gelmezken, bu sürümün yakında yayınlanması bekleniyor.  


Apple Windows 10 ve Xbox için Podcast uygulaması geliştiriyorApple Windows 10 ve Xbox için Podcast uygulaması geliştiriyor
Telegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldıTelegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldı

PAYLAŞ