Microsoft Edge, kullanışlı bir özelliğe kavuşabilir - Haberler - indir.com

Microsoft Edge, kullanışlı bir özelliğe kavuşabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-18 14:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Microsoft bünyesine ait olan popüler tarayıcı Edge için yeni özellikler gelebilir. Güncelleme ile beraber gelecek özelliklerin içinde internet araçları, sekme araması ve uzantı menüsü de yer alıyor. Android işletim sistemlerinde Google tarafından desteklenen araçlar, bu şekilde Windows 10 sistemine de Microsoft Edge ile gelmiş olacaklar. Şu an için düşünce aşamasında olan araç ise Bing'ten alınan bilgilerle haberler ve hava durumu eklentisi olacak. 

Microsoft Edge tarayıcısına eklenecek olan bu yeni haberler aracı, Windows 10 için görev çubuğuna geleceği düşünülen haberler ve hava durumu ile aynı mantık doğrultusunda işliyor. Bu sayede kullanıcılar ilgi alanları ve bulundukları alanlar ile ilgili gündemde olan konular üzerinden bilgi alabilirler. Aynı zamanda Edge tarayıcısı kapalı dahi olsa, masaüstündeki araç simgesine imlecin getirilmesiyle araca ulaşabilecekler. 

Microsoft Edge için iki yeni özellik geldiMicrosoft Edge için iki yeni özellik geldi

Şu an için haberler aracına odaklanan şirketin yılın kalan gününde farklı araçlar da getirmesi mümkün olacak. Bunların arasında ise üzerinde çalışılan ve Chrome'da halihazırda var olan sekme arama özelliği mevcuttur. Böylelikle geçen sene düşey sekme desteğini tarayıcıya getirilen şirketin açık sekme aramayı da yakın zaman içerisinde eklenmesi muhtemeldir. Çıktığında ise tarayıcının üst çubuğuna giderek veya Ctrl+Shift+A kombinasyonunu kullanarak bu özelliğe erişim sağlanabilecek. 

Buna ek olarak uzantı menüsünde de Edge için hazırlanan özelliklerden de bir tanesidir. Yine bir yapboz simgesi gibi kullanıcıların karşısına çıkacak olan bu menü kurulu tüm uzantılara erişim sağlayacak. Aynı zamanda hızlı ulaşım için bu simgenin adres çubuğuna sabitlenmesi de mümkün gözüküyor. Chromium sistemine geçen Microsoft Edge, o zamandan bu yana güncellemeler ile yeni özelliklere kavuşmaya devam ediyor. Beklenen bu gibi yeni özellikler de kullanıcıların beklentisini karşılayacak gibi duruyor. Bunu yakın zamanda öğrenmek mümkün olabilir. Konu ile ilgili bilgi edinmek için biraz daha beklemek gerekecek. 


Microsoft Edge'e indirim kuponlarını gösteren bir özellik eklendiMicrosoft Edge'e indirim kuponlarını gösteren bir özellik eklendi
Microsoft Edge M1 Mac modellerine geliyorMicrosoft Edge M1 Mac modellerine geliyor
Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyorMicrosoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor

PAYLAŞ