Microsoft Edge kullanıcılarının gizliliğini koruyacak bir özellik yayımladı - Haberler - indir.com

Microsoft Edge kullanıcılarının gizliliğini koruyacak bir özellik yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Microsoft, Edge 88 ile tarayıcıya yeni gizlilik ve güvenlik önlemleri ekleyerek kullanıcılara daha başarılı bir deneyim sunuyor. Edge'de kayıtlı olan parolanın ele geçirilmesi halinde tarayıcı sizi uyaracak ve parolanız değiştirilmeniz talep edilecek.

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, kenar çubuğu araması, geçmiş senkronizasyonu dahil olmak üzere Edge tarayıcısına eklenen bir sürü yeni özelliğin duyurusu yapıldı. Tarayıcınıza gelen ve güvenlik konusunda da son derece önemli olarak değerlendirilen bu özellik ise Password Monitor. Söz konusu bu özellik, güvenli olarak değerlendirilmeyen kimlik bilgileri kullanıyorsanız sizi uyararak daha güvenli bir şifre tercih etmenizi sağlıyor. Password Monitor adlı bu özellik, Haziran 2020'de Insiders için sunulmaya başladı ve şu an için Edge'in yeni sürümü ile beraber genel kullanım için sunuldu. 

Microsoft Edge'e indirim kuponlarını gösteren bir özellik eklendiMicrosoft Edge'e indirim kuponlarını gösteren bir özellik eklendi

Şifreleri güvenli tutmak daha kolay bir hal alacak

Edge 88 ile kullanıcıların beğenisine sunulan Password Monitor, periyodik bir şekilde sunucu ile iletişim kuruyor ve Edge'de kaydedilen kimlik bilgilerinin ihlal edilmiş olan kimlik bilgilerinden oluşan bir veritabanında yer alıp almadığını tarıyor. Eğer mevcut kimlik bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçmişse bu özellik, hemen sizi uyararak parolanızı veya kimlik bilgilerinizi değiştirmeniz talep ediliyor. 

Microsoft paylaştığı blog gönderisinde; "Tarayıcıya kaydedilen parolalarınızdan herhangi biri, sızan kimlik bilgileri listesinde görülenlerle eşleştiğinde, Microsoft Edge sizi bilgilendirecek ve parolanızı güncellemenizi isteyecektir. Password Monitor, eşleşmeleri sizin adınıza tarar ve varsayılan olarak etkindir. Password Monitor Microsoft Edge 88 ile kullanıma sunulmaya başlayacak, ancak bunu tarayıcınızda görmeniz birkaç hafta sürebilir." ifadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra aynı zamanda Microsoft, ayrıca Edge 88 ile yeni bir hesaba kaydolurken ya da mevcut bir parolayı değiştirirken kullanabileceğiniz yerleşik güçlü bir parola oluşturucu sunuluyor. Otomatik bir şekilde sunulan parolaları tercih etmeniz halinde şifre otomatik olarak kaydedilerek cihazlar arasında senkronize işlemi gerçekleştiriliyor. 

 


Microsoft Edge M1 Mac modellerine geliyorMicrosoft Edge M1 Mac modellerine geliyor
Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyorMicrosoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor

PAYLAŞ