Microsoft Edge ile pdf düzenlenebilir olacak - Haberler - indir.com

Microsoft Edge ile pdf düzenlenebilir olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 16:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft Edge'i kullanarak yakında PDF'lere metin ekleyebileceksiniz.

Microsoft Edge nihayet Windows veya macOS'ta üçüncü taraf yazılımı kullanmadan PDF belgelerine metin eklemenizi sağlayacak yeni bir özellik için kolları sıvadı.  "Metin ekle" adı verilen bu özellikle birlikte artık uygulama daha işlevsel olacak.

Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır?Microsoft Edge'de Çocuk Modu Nasıl Kullanılır?

Microsoft Edge’nin zaten bugüne dek Google Chrome veya Firefox'tan daha iyi bir PDF düzenleme/görüntüleme deneyimi sunduğu söylenilebilir. Örneğin PDF belgelerini görüntüleme ve düzenleme özelliği kullanışlı bir özellik olsa da tabi bazı sınırlamalar var. Örneğin, PDF'yi düzenlemek ve metin eklemek istiyorsanız, Adobe Acrobat Reader gibi daha yetenekli yazılımlara ihtiyacınız bulunuyor.

Microsoft Edge yeni güncellemeyle Office dosyaları açılacak

Bu noktada kullanıcı geri bildirimlerine kulak veren şirket PDF belgelerindeki özel metin kutuları için destek sağlayacak. Microsoft, Edge tarayıcısı için bir süre önce PDF dosyalarına metin eklemeyle ilgili yeni bir özelliği test etmeye başlamıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Adobe Acrobat ya da benzeri uygulamaları kullanmadan artık PDF üzerine metin ekleyebilecekler.

Microsoft Edge’in zaten kullanımda olan PDF ve diğer uzantıları görüntüleyebilecek eklentileri olsa da şirket bu konuda bir adım daha ileri giderek tüm ofis işlemlerini tek bir alana taşımayı hedefliyor.

Sızdırılan bilgilere göre ABD merkezli yazılım devi, bir süre önce hem Windows hem MacOS cihazları için için PDF belgelerine metin ekleme özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik Canary sürüme sahip olan kullanıcılar tarafından rahatlıkla deneyimlenebiliyor


Microsoft Edge Safari’yi ZorluyorMicrosoft Edge Safari’yi Zorluyor
Windows 11'de Microsoft Edge'den vazgeçmek çok zor!Windows 11'de Microsoft Edge'den vazgeçmek çok zor!

PAYLAŞ