Microsoft Edge ile cihazlar arası sekme paylaşımı geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge ile cihazlar arası sekme paylaşımı geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 14:15:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft Edge’de uzun zamandan beri test edilen cihazlar arası sekme paylaşımı kullanıcılara sunuldu.

Tarayıcı pazarında daha iddialı hale gelmeyi ve eski günlerine dönmeyi hedefleyen Microsoft, yeni geliştirdiği Edge tarayıcısına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bu hafta şirket tarafından yapılan açıklamalarda cihazlar arasında kolay ve sorunsuz bir şekilde çalışma imkanı sunacak sekme paylaşım özelliği hakkında detaylar aktarıldı.

Kullanıcıların bir daha fazla cihaz kullanması halinde büyük kolaylık sağlayacak yeni sekme paylaşımı, cihazlar arasında çalışma ortamlarına kalındığı yerden devam edilmesini pratik bir şekilde destekliyor. Daha önce şirketin sektördeki en büyük rakibi olan Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi tarayıcılarda kullanıcılara sunulmuş olan bu özellik, uzun bir aranın ardından ancak Microsoft Edge’ye gelmiş oldu.

Edge'de cihazlar arası sekme paylaşımı nasıl kullanılacak?

Microsoft Edge’de yer alan sekme paylaşım özelliği kullanıcıların URL üzerinden paylaşım yapmasını sağlıyor. Özellikten yararlanmak isteyen kullanıcılar çubuğunun yanında bulunan cihaz sekmesine tıklayarak diğer cihazlara sekmelerin gönderilme seçeneğini takip etmesi ve ardından oluşturulacak olan URL’nin aynı Microsoft hesabında kullanılan cihazların listelendiği ekrandan seçim yapılarak istenen cihaza gönderilmesi yeterli.

URL gönderilen cihaza geçiş yapan kullanıcılar ise bildirim olarak aldıkları mevcut URL'yi açarak aynı çalışma sayfalarını yeni cihazdaki tarayıcıda da açabiliyor. Çoklu sekmelerle çalışan ve sık sık cihaz değiştiren kullanıcılar için mevcut özellik oldukça kullanışlı. Microsoft Edge her ne kadar sektörde payını daha da arttırmayı hedeflese de Chrome ve Firefox’ta uzun zamandan beri yer alan özelliği ancak kullanıcılarına sunmuş olması, büyük bir handikap olarak değerlendiriliyor.

Kullanıcılar aynı zamanda mevcut özelliği çoklu kullanıcılar arasındaki paylaşımlarında da tercih edebilecek. Aynı Microsoft hesabının kullanıldığı cihazlar arasında linklerin link üzerine sağ tıklayarak kolay bir şekilde diğer cihaza gönderilmesi, kullanıcıların alternatif iletişim programları kullanmasına gerek kalmadan birbirini link göndermesini sağlıyor. İlgili özellik için paylaşılan ilk ekran görüntüsü ise şöyle;

Mevcut özellik aynı Microsoft oturumunun açık olduğu dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, akıllı telefon ve tabletleri destekliyor. Android ve iOS işletim sistemlerinin kapsam altında olduğu mevcut özellik, herhangi bir işletim sistemi kısıtlamasına da sahip değil.





PAYLAŞ