Microsoft Edge için iki yeni özellik geldi - Haberler - indir.com

Microsoft Edge için iki yeni özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım ve işletim sistemi devi Microsoft’un sahip olduğu Chromium tabanlı Edge tarayıcısı için iki yeni özellik daha kullanıma sunuldu. Pazarda sürekli olarak güncellenerek yeni özellikler kazanmaya devam eden Edge için gelen  yeni özelliklerin birisinde satın alınmak istenen bir ürün için fiyat karşılaştırması yaparken diğer özellik ise bir sayfanın tamamen ekran görüntüsü alınmasını sağlıyor. Bunlar haricinde şirket bazı yeni özellikler üzerinde de çalışmalarına devam ediyor. ABD merkezli Microsoft, 2020 yılının başında Chromium tabanlı Edge tarayıcısını yayınlamıştı. Söz konusu tarayıcı geliştirilmeye devam edilerek yeni özellikler kazandırılmaya devam ediyor.

Gelen her iki yeni özellikte birbirinde etkili olurken, Microsoft’un kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiği gözüküyor.

Microsoft, Nokia'yı satın mı alıyor?Microsoft, Nokia'yı satın mı alıyor?

Microsoft Edge için iki yeni özellik

Sunulan özelliklerden ilki daha çok internet üzerinden yoğun alışveriş yapan kullanıcıların işine yarayacak diyebiliriz. Öyle ki kullanıcılar bu özellik ile satın almak istedikleri bir ürünün fiyat karşılaştırmasını kolay bir şekilde yapabilecekler. Ekranın sağ bölümüne eklenen bir açılır menü ile bu özellik kullanılabilir olacak. Diğer yandan aynı ürün için diğer satış yerlerindeki fiyatların ne olduğunu görebileceksiniz. Bu sayede kullanıcılar bir ürün için fazla paralar ödemeden en uygun fiyatlı yerden o ürünü satın alabilecek. Chromeium tabanlı Edge’in yeni fiyat karşılaştırma özelliği, şuan için sadece ABD’de belli perakendeciler ile uyumlu olarak çalışıyor. Ancak Microsoft’un bu özelliğin kapsama alanını genişleteceğini ve indirim kuponları gibi çeşitli yenilikler de getirmesi bekleniyor.

Microsoft geliştiricileri tarafından kullanıcılara sunulan bir diğer özellik ise ekran görüntüsü alma noktasında karşımıza çıkıyor. Ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcılar bir sayfanın tam görüntüsünü bazen alamayabiliyor. Bu noktada getirilen yeni özellik ile ekran görüntüsü alma aracı sayesinde bir sayfanın tüm ekran görüntüsü kaydırılarak alınabilmesi sağlanıyor. Şirket bu yeni özelliklerin yanı sıra başka özellikler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıcılar, koleksiyonlar içinde artık Pinterest Entegrasyonunu kullanabilecekler. Bu sayede Pinterest gönderileri oluşturmak artık çok daha kolay bir hal alacak. Ayrıca Koleksiyon’lar artık sadece Office uygulamalarına aktarılmakla kalmayıp e-posta olarak da gönderilebilecek.  


Microsoft ilk veri merkezini Yunanistan'da açıyorMicrosoft ilk veri merkezini Yunanistan'da açıyor
Microsoft ırkçılık davasıyla karşı karşıyaMicrosoft ırkçılık davasıyla karşı karşıya

PAYLAŞ