Microsoft Edge için beklenen özellik geldi - Haberler - indir.com

Microsoft Edge için beklenen özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-26 10:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft’un eski web tarayıcılarında yer alan bir özellik, şimdi ise Microsoft Edge tarayıcısı için geliyor. Sadece Edge değil Microsoft’un Chromium tabanlı tarayıcılarında yer alacak olan bu yeni özellik “Parolayı Göster” düğmesi olarak adlandırılıyor. Edge tarayıcısı üzerinde Nisan ayından beri herkese açık bir şekilde çalışan bu özellik, şirketin uzun süredir tarayıcılarında yer alan bir özellik idi. Ancak Chromium Edge tarafında henüz yer almıyordu. Şimdi ise Chromium tarafına dahil edilen yeni kodlar ile beraber bu buton işlevinin çok yakın bir zamanda aktif olacağını söylüyor.

Microsoft Edge ve Parolayı Göster Düğmesi

Microsoft Edge Yerine Yeni Bir Tarayıcı GeliyorMicrosoft Edge Yerine Yeni Bir Tarayıcı Geliyor

Bir Microsoft çalışanı tarafından yollanan bu kodun Chromium’a dahil edilmesi önemli bir hamle olarak gözüküyor. Öyle ki bu işlev sadece Edge için değil tüm Chromium tabanlı tarayıcılara dahil edilecek. Bu noktada ise Vivaldi, Chrome, Opera ve Brave gibi birçok tarayıcıda “Parolayı Göster” düğmesi özelliğini göreceğiz. Bu yeni özelliğin işlevine baktığımız zaman, parola kutusunun hemen yanında küçük bir göz simgesi bulunacak. Bu göz simgesi ile parola görünür bir hal alacak. Otomatik olarak doldurulan parolalar bu durumda gözükmeyecek ve sadece manuel yazılan parolalar gözükebilecek.

Chromium 77’nin bu işlevi tamamen geliştirmesi sonucunda özelliği en erken Chromium 78’de görebileceğimiz bekleniyor. Bakalım bu yeni parola göster özelliği kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz. Şuan için hala geliştirme aşamasında olduğunu belirtelim.


İlgili uygulamalar
Chromium Microsoft Edge Android İçin YayındaChromium Microsoft Edge Android İçin Yayında
Microsoft Edge'den Yüksek Güvenlik ÖnlemleriMicrosoft Edge'den Yüksek Güvenlik Önlemleri

PAYLAŞ