Microsoft Edge güvenlik konusunda rakiplerini geride bıraktı - Haberler - indir.com

Microsoft Edge güvenlik konusunda rakiplerini geride bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

NSS Labs tarafından gerçekleştirile bir güvenlik testi, Microsoft'un henüz adeta çiçeği burnunda olan tarayıcısı Edge'in Chrome ve Firefox'un önünde olduğunu ortaya çıkardı. Yazılım devi Microsoft, kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlar konusunda neredeyse yüzde 100 koruma sağlıyor. Google, mobil ve masaüstü tarayıcı pazarındaki üstünlüğü ile uzun yıllardır bu alanda hatırı sayılır bir rekabet oluşmasının önüne geçiyordu. Fakat bu yılın ilk aylarında yayınlanan Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge, henüz Chrome’un yanında çok küçük bir pazar payına sahip olmasına rağmen en büyük rakibini günden güne daha fazla tehdit ediyor.

NSS Labs tarafından gerçekleştirilen yeni bir çalışma, Edge'in sadece kullanıcı deneyimi konusunda değil, güvenlik noktasında da Chrome'a ciddi bir rakip olduğunu adeta gözler önüne seriyor. Zira kimlik acı ve kötü amaçlı yazılım koruması için yapılan söz konusu bu testlerde yeni tarayıcı Edge dünyanın en popüler internet tarayıcısını geride bırakmayı başardı. Kimlik avına karşı Microsoft Defender SmartScreen kullanan yeni Edge, kimlik avı bağlantılarının yüzde 95,5'ini engelleyerek en başarılı tarayıcı olduğunu aktardı. Google Safe Browsing API kullanan Chrome ve Firefox ise bağlantıları sırasıyla yüzde 86,9 ve yüzde 85,9 engelleyerek ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar. Üçüncü parti araçlardan oluşan bir kombinasyon kullanan Opera ise yüzde 79,2 ile dördüncü sırada yer aldı.

Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge yayınlandıChromium tabanlı yeni Microsoft Edge yayınlandı

Aynı test sırasında tarayıcıların kötü amaçlı yazılımlara karşı sunduğu güvenlik de ölçüldü. Kötü amaçlı yazılımların yüzde 98,5’ini engellemeyi başaran Chromium tabanlı Edge, bu testte de ilk sırada yer aldı. Firefox, yüzde 86.1 ile ikinci sırada yer alırken Chrome, çok küçük bir farkla, yüzde 86.0 engelleme başarısıyla üçüncü sırada yer aldı. Microsoft, Edge'in resmi Twitter hesabı üzerinden NSS Labs'ın araştırmasını paylaşarak sonuçtan memnuniyetini duyurdu.


Microsoft Edge'de bulunan Microsoft Edge'de bulunan "Sekmeyi taşı" özelliği Chrome'a geliyor
Microsoft Edge tarayıcısının yeni özellikleri duyurulduMicrosoft Edge tarayıcısının yeni özellikleri duyuruldu
Yenilenen yüzüyle Microsoft Edge en çok kullanılan 2. tarayıcı oldu!Yenilenen yüzüyle Microsoft Edge en çok kullanılan 2. tarayıcı oldu!

PAYLAŞ