Microsoft, Edge dışında web tarayıcısı yüklemeye çalışanları uyaracak! - Haberler - indir.com

Microsoft, Edge dışında web tarayıcısı yüklemeye çalışanları uyaracak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-13 10:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Windows 10, 10 Ekin 2018 Güncelleştirmesi'ni yükleyen insider test programı kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor. Tartışma yaratacak bu özellik, Edge dışında bir web tarayıcısı yüklemeye çalışıldığında Windows tarafından, Edge'nin kullanılması öneriliyor. Microsoft böylelikle Chrome veya Firefox'u yüklememesi konusunda Windows 10 kullanıcılarını uyarmaya hazırlanıyor. Yazılım devi Microsoft'un test kullanıcıları, diğer rakip web tarayıcılarını kurmaya çalıştıklarında bir değişiklik fark ettiler. Uyarıda, "Zaten Windows 10 için en güvenli ve en hızlı web tarayıcısı Microsoft Edge'e sahipsiniz" yazısı çıkıyor.

Windows 10, kullanıcılarını rakip tarayıcıları yüklememek için uyaracak

Çıkan bu uyarıyı reddedip yine de rakip bir tarayıcıyı indirebiliyorsunuz. Microsoft'un buna benzer rahatsız edici reklamlar ve pop-uplar ile Windows 10'u dolduruyor. Buna benzer uyarılar şimdiden çıkmaya başladı fakat en son attıkları adım, Microsoft'un Chrome'a karşı savaşında büyük bir adım oldu. Microsoft, neden böyle rahatsız edici reklam ve pop-uplar çıkartıyor bilemiyoruz fakat kullanıcılar Edge'i kullanmaya değil bu uyarılara daha çok sinirlenmeye devam ediyor. Microsoft'un kullanıcılarına bu şekilde tarayıcısını kullanmaya itmek yakışmamış. Daha önceden Chrome kullanıcılarının Edge geçmesi konusunda sürekli uyarılar veren Microsoft, Dosya Gezgini'nde birçok OneDrive reklamı çıkartıyordu.

Uygun Fiyatlı Microsoft Surface Go TanıtıldıUygun Fiyatlı Microsoft Surface Go Tanıtıldı

Windows 10 Mail, kullanıcılarının tüm mail linkleri için Edge kullanmalarını sağlamaya çalışıyordu. Fakat şirket gelen tepkiler sonucunda bundan vazgeçti. Zaten Microsoft'un kullanıcılarına zorla kendi programlarına itmek kullanıcılarını o programı kullanmasına değil daha çok sinirlenmesine ve nefret etmesini sağlıyor. Bu nedenle artık Windows 10'da saçma reklamlar görmek istemiyoruz. Bu seferki uyarılar, Edge tarayıcısını kullanmaya çalıştırıyor. Diğer tarayıcıları yüklememe konusunda bazı uyarılar çıkartan Windows, bu konuda test kullanıcılarının geri dönüşünü bekleyecek. Fakat şimdiden belirtmeliyiz ki bu tarayıcı vb. uygulamaları kullanıcılar isteğine göre indirip kurabilir. Bu şekilde gereksiz uyarılar, gereksiz performans düşüşlerine sebep olabilir. Malum herkeste SSD diskler yok. Bundan dolayı bilgisayarda ufak tefek kasmalara, gereksiz reklamlar yüzünden bazı önemli durumlarda sıkıntılara yol açabilir. Tabi Windows test kullanıcıları ile beraber bu özelliği şu anda test ediyor. Test kullanıcılarının geri dönüşüne göre bu özelliği çıkartıp çıkartmayacaklarına karar verecekler.


Microsoft'tan Surface Mobile Mouse!Microsoft'tan Surface Mobile Mouse!
Microsoft'tun güvenlik konusunda kullanıcıların şüphe duymayacağı 5 özellikMicrosoft'tun güvenlik konusunda kullanıcıların şüphe duymayacağı 5 özellik
Microsoft Gamescom'da, yenilenmiş Xbox'ını tanıtacakMicrosoft Gamescom'da, yenilenmiş Xbox'ını tanıtacak

PAYLAŞ