Microsoft Edge Daha Da Güvenli Hale Geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge Daha Da Güvenli Hale Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-30 07:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft yeni tarayıcısı Microsoft Edge için yeni testler gerçekleştiriyor.

Microsoft tarafından yapılan son açıklamada, özellikle tarayıcıda yer alan güvenlik açığının kapatılabilmesi adına gelişmiş bir özellik üzerinde çalışıldığı belirtildi. Geçtiğimiz aylarda keşfedilen mevcut açık, kullanıcı güvenliğini riske atarken mevcut açığının giderilmesi adına Microsoft daha kapsamlı bir çözüm sunmayı tercih etti.

Edge’ye Süper Duper Güvenlik Modu Geliyor!

Microsoft tarafından geliştirilen özellik, Süper Duper Güvenlik Modu olarak duyuruldu. Mevcut özelliğin sisteme eklenmesi ile birlikte aynı zamanda Microsoft Edge’de yer alan farklı bir özelliğin devre dışı bırakılacağı belirtildi. JIT (Just-In-Time) özelliğini tamamen devre dışı bırakacak olan yeni özellik üstelik güvenlik açığını kapatacak ve daha hızlı bir performans elde edilmesini sağlayacak. 

JIT (Just-In-Time) özelliği, JavaScript üzerinden sunduğu çalışma ile birlikte web sayfalarının daha hızlı bir şekilde açılmasını sağlıyor. Ancak gelinen noktada, performans açıklarına sebebiyet vermesi nedeniyle özelliğinin kullanılması, kullanıcılar için risk yaratıyordu.

Süper Duper Güvenli Mod Özellikleri Neler?

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklama ile duyurulan yenilik, sisteme pek çok farklı avantaj ve destek sağlıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre yeni sistem ile birlikte elde edilecek avantajlardan bazıları şu şekilde;

  • JIT özelliği, 2019 yılında yaşanan güvenlik sorunlarının yaklaşık yüzde 45'ini kapsıyor. Bu nedenle ciddi bir güvenlik açığı yaratan mevcut özellik, kullanımdan kaldırılacağından dolayı kullanıcılar Microsoft Edge ile birlikte daha güvenli bir şekilde tarayıcı deneyimi elde edebilecek.
  • Yeni özellik ile birlikte iki farklı güvenlik teknolojisi de uygulamaya eklenecek. CET (Controlflow-Enforcement Technology) ve ACG (Arbitrary Code Guard) olarak adlandırılan yeni güvenlik kalkanları, kullanıcıların JIT ile elde edemeyeceği güvenlik standartlarını tarayıcıya ekleyecek.
  • JIT’in devre dışı kalması ile birlikte kullanıcılarda yaşanılan en büyük endişelerden birisi sayfaların daha geç açılacağını düşünmesi. Ancak Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda şu ana kadarki testlerde böyle bir sorun yaşanmadığı ve özelliğin devre dışı bırakılmasının platformda çok az bir etki yaptığı ifade edildi. Bu bakımdan güncelleme sonrasında daha iyi bir performans olamayacağı sanılsa da Microsoft yaptığı on açıklama ile birlikte bu durumun geçerli olmayacağını da duyurdu.




PAYLAŞ