Microsoft Edge artık matematik işlemlerini otomatik çözecek - Haberler - indir.com

Microsoft Edge artık matematik işlemlerini otomatik çözecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft Edge’ye yeni özellikler ekleyerek tarayıcı alanında daha fazla kullanıcıya ulaşmak isteyen Microsoft, şimdi ise öğrencileri hedef aldı. Yeni geliştirilen özellik ile matematik işlemlerini daha hızlı bir şekilde çözebilmek mümkün.

Yazılım devi Microsoft tarafından yapılan son duyuruda Microsoft Edge için geliştirilen Math Solver adındaki yeni özelik tanıtıldı. Tarayıcıya eklenen bu özellik sayesinde gerçek zamanlı olarak matematik denklenmelerini ve işlemleriniz çözebilmek mümkün olacak. Mevcut teknoloji ile birlikte yanıtlamayan sorulara öğrencilerin ve matematik işlemleriyle ilgilenenlerin kolay bir şekilde çözüm bulmasını hedefleyen Microsoft, yeni özelliği ile oldukça dikkat çekti.

Microsoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldiMicrosoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldi

Math Solver Edge 91’de görülmüştü

Söz konusu yenilik, ilk olarak Edge 91 numaralı sürümde görülmüştü. Math Solver adıyla geliştirildiği öğrenilen bu özelliğin tarayıcı için entegrasyonunda ise hemen hemen tüm çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu bakımdan Math Solver için kısa süre içerisinde kullanım desteği sunması beklenen Microsoft, bu hamlesi ile pek çok kullanıcıyı tarayıcıyı kullanmaya ikna edebilir.

Math Solver neler sunuyor?

Math Solver, yapay zeka desteği ile matematik denklemlerini ve işlemlerini analiz ederek çözme noktasında ileri seviyede bir destek sunuyor. Microsoft tarafından geliştirilen yapay zeka sistemiyle şekillendirilen Math Solver, bu sayede öğrenilebilir yapısıyla da yeni gelişmelere açık durumda. Kullanımında tarayıcı üzerinden denklem ya da işlemlerin tanımlanması yeterli. Sistem tarafından analiz edilecek olan problem, kısa süre içerisinde çözümüyle birlikte ekranda yer alıyor. Özellikten yararlanılması adına tek seçenek ise tarama ile problemin yüklenmesi değil. Kullanıcılar Math Solver’da yer alan araçları kullanarak kendi problemlerini yazma imkanına da sahip. Yeni özelliği en büyük avantajı ise mobil cihazlarda desteklenecek olması.

Math Solver mobilde büyük kolaylık sunacak

Math Solver için hem İOS hem de Android sisteminde hazırlıklar yapan Microsoft, her iki işletim sisteminde de bu yeni özelliği kullanıma alacak.  Wolfram Alpha gibi sektördeki güçlü rakiplere karşı mücadele içerisine girecek olan Math Solver, bazı özellikleriyle fark yaratabilir. Zira bir denklem çözümünde pek çok uygulama direk sonucu gösterirken, Math Solver bu konuda tüm işlem aşamalarını sunuyor. Bu sayede kullanıcılar işlemin nasıl yapıldığını daha iyi anlayabiliyor.


Microsoft Edge yeni güncellemeyle Office dosyaları açılacakMicrosoft Edge yeni güncellemeyle Office dosyaları açılacak

PAYLAŞ