Microsoft Edge 81 pek çok yeni özellikle yayınlandı - Haberler - indir.com

Microsoft Edge 81 pek çok yeni özellikle yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-15 21:16:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un sahip olduğu internet tarayıcısı Edge için 81, kararlı sürümü yayınlandı ve birçok yenilik de gelmiş oldu. Bu söz konusu yeni güncelleme başlıca Koleksiyonlar özelliğ haricinde Dolby Vision desteği ve yeni iyileştirmelerde sunuyor. Microsoft Edge 81, destek veren Windows ve Mac platformları için resmi olarak yayınlandı. Tarayıcı için yeni 81.0.416.53 sürümü geldi ve Koleksiyonlar ile beraber Dev ve Canary sürümlerinde birkaç haftadır test aşamsaında olan geliştirmelerde gelmiş oldu. Microsoft Edge 81 ile beraber Application Guard iyileştirmeleriyle daha iyi bir güvenlik sağlıyor. Application Guard, web sitelerini yalıtılmış bir Microsoft Edge penrecesinde açıyor ve cihazınızın gelişmiş saldırılarak karşı korunmasına olanak sağlıyor. Diğer yandan yeni güncellemeyle F12 Dev Tools’a ek iyileştirmeler ve 10 yeni dil desteği daha gelmiş oluyor.

Microsoft Edge ile beraber gelen yeni özellikler

Yenilenen yüzüyle Microsoft Edge en çok kullanılan 2. tarayıcı oldu!Yenilenen yüzüyle Microsoft Edge en çok kullanılan 2. tarayıcı oldu!

Kullanıcılar yeni sürümde artık Koleksiyonlar’ı adres çubuğunun yanında yer alan Koleksiyonlar simgesine basarak başlatabilecekler. Koleksiyonlar, internette gezinirken içerik toplamaya, düzenlemeye ve paylaşmaya olanak sağlıyor. Bu özellikte dağınık bir parağraf dizisini alıntılarla bir el ilanına veya bir alışveriş listesini fiyata göre sıralayarak elektronik bir tabloya dönüştürebilirsiniz. Diğer yandan Microsoft Edge ile video izleyen kullanıcılar için Dolby Vision desteği de geldi. Dolby Vision desteği sayesinde HDR destekli videolarda renk aralığını artırarak daha homojen bir görüntü elde edilmesine imkan tanıyor.

Yeni güncelleme ile beraber ayrıca artık yer imlerindeki kopya içerikleri belirleyip kaldırabiliyor ve aynı ada sahip klasörleri birleştiriyor. Araca erişmek için tarayıcı araç çubuğunda yer alan yıldıza tıklayarak yinelenen sık kullanılan adreslerini kaldırabilirsiniz. Değişiklikleri onaylayarak sık kullanılanlarınızdaki tüm güncellemeleri cihazlar arasında senkronize edebilirsiniz. Microsoft Edge 81 sürümü Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 ve macOS dahil olarak tüm platformlar için yayınlandı.


Microsoft Project xCloud'u 11 ülkede daha kullanıma sunuyorMicrosoft Project xCloud'u 11 ülkede daha kullanıma sunuyor
Microsoft Teams rekor kırdıMicrosoft Teams rekor kırdı

PAYLAŞ