Microsoft, Discord'u satın alma işlemlerine son verdi - Haberler - indir.com

Microsoft, Discord'u satın alma işlemlerine son verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-29 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, satın alma arayışlarını 2021'e iddialı bir şekilde giriş yapıyor. Şirketin belirlemiş olduğu en son ki hedefi ise, popüler dijital VoIP, sohbet ve topluluk platformu Discord olarak belirlendi. 

Mart ayının son günlerine doğru, Microsoft'un Discord'u 10 milyar dolar civarında bir fiyat karşılığında satın almaya çalıştığının bilgisi verildi. Birçok kişi de bu durumun gerçekleştirilmesini bekledi. Bununla beraber, Discord'un Microsoft ile çeşitli görüşmelerine son verdiği de aktarıldı. Durumla ilgili olan ayrıntılar zayıf, bu sebeple Discord’un Microsoft ile görüşmelere neden son verdiği tam olarak belli değil ancak Microsoft Discord’la ilgilenmeye devam ediyor.

Microsoft yeni kulaklık, hoparlör ve daha fazlasını tanıttıMicrosoft yeni kulaklık, hoparlör ve daha fazlasını tanıttı

Discord, Tomasz Marcinkowski’yi Mart ayının ortalarında finans müdürü olarak işe alındı ve bu yeni yöndeki hareketin sinyalleri de verilebilir. Fakat Discord, bu konu ile ilgili olarak kamuya açık bir şekilde açıklama yapmadı. Başarılı isim Microsoft'un satın alımı artık kesin olmadığına göre, bu işe alım durumunun da artık ileriye yönelik bir durum olduğu belirtiliyor. Discord, Microsoft için en son satın alma işlemi olacak. Elbette ki Microsoft, Discord’u tamamen PC odaklı tutabilir ve Skype gibi VoIP teklifleri genişletilebilir. Geçtiğimiz yıl içerisinde Microsoft, Nuance Communications ve konuşma tanıma yazılımı, Smash.gg esports organizasyonunu ve ZeniMax Media dahil olmak üzere dokuz farklı satın alma işlemi gerçekleştirildi. Discord ile beraber yapılan görüşmelerin son ermesinin Microsoft'un adeta agrasif bir şekilde hareket ettiği bu satın alma çabalarının yavaşlatılması pek de olası bir durum olarak görülmüyor. Şirket, yeni oyun stüdyoları veya teknoloji şirketleri olsun, satın almalar söz konusu olduğunda bu agresifliğe her geçen gün devam edecek gibi gözüküyor. 

 


Microsoft, Malezya ile anlaştı! Veri merkezlerine büyük yatırımMicrosoft, Malezya ile anlaştı! Veri merkezlerine büyük yatırım
Microsoft Edge'e yeni sürümde performans modu geliyorMicrosoft Edge'e yeni sürümde performans modu geliyor
Microsoft Windows 10 mağazasını sonunda güncelliyor!Microsoft Windows 10 mağazasını sonunda güncelliyor!

PAYLAŞ