Microsoft

Microsoft "Denetim Masası"nı tamamen kaldırabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-04 23:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler yazılım şirketi Microsoft, Windows 10’un son Insider sürümünde, Denetim Masası ile alakalı bir gelişme sunmaya hazırlanıyor. Buna göre son güncelleme ile beraber kullanıcılar Denetim Masası’ndaki bazı menülere erişimini kaybettiler. Bunun sebebi olarak ise Microsoft’un 35 yıllık Denetim Masası deneyimini Windows 10’dan kaldırmaya çalışması olarak düşünülüyor. Bu noktada şirketin Windows 10’un Ayarlar bölümünü değiştirmesi istediği bekleniyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, Windows 10 ile beraber kullanıcılar için yeni bir “Ayarlar” bölümü oluşturdu. Bu bölüm, milyonlarca Windows kullanıcısının “Denetim Masası” olarak kullandığı panelin yeni bir versiyonu oluyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre ise bu Denetim Masası’nın kaldırılacağı ve Ayarlar menüsünün yeni kontrol merkezi olacağı bekleniyor. Windows 10 Insider sürümü ile beraber Microsoft’un bu konuda oldukça kararlı olduğu düşünülüyor.

Windows 10 arayüzü baştan aşağı değişebilirWindows 10 arayüzü baştan aşağı değişebilir

Windows 10 Denetim Masası kaldırılarak yenileniyor

Windows Insider kullanıcılarından aktarılan bilgilere göre son sürümde Denetim Masası’ndaki bazı bölümler işlevsiz hale getiriliyor. Örnek olarak bir kullanıcı Denetim Msasına girerek buradan “Sistem ve Güvenlik” menüsüne eriştiğinde klasik denetim masasını kullanmaya devam ediyor. Ancak Insider kullanıcıları bu aşama sonrasında eski Denetim Masası ortadan kalkıyor ve kullanıcılar Ayar menüsü ile beraber yeni bir tasarıma geçiş yapıyorlar.

Windows Latest’in paylaştığı habere göre ise Microsoft’un Denetim Masası adımı ile farklı şekillerde deneyimlenebiliyor. Denetim Masası’ndaki menülere kısayollar, CLSID ve Dosa Gezgini aracılığı ile erişilebiliyor. Yıllardır aynı sistem ve tasarıma sahip olan Denetim Masası için Windows’un önemli bir değişiklik hamlesi adımı attığını görüyoruz. Bu gelişmeler ile beraber ise yakın zamanda Windows 10 sistemlerinde Denetim Masası’na veda etmemiz bekleniyor. Bakalım yeni ayarlar menüsü ile beraber dahili olacak olan denetim masası nasıl işlevler sunacak göreceğiz.


Windows XP'yi efsane haline getiren 5 özellikWindows XP'yi efsane haline getiren 5 özellik
Google hackerların Windows'ta kullandığı bir açığı bulduGoogle hackerların Windows'ta kullandığı bir açığı buldu

PAYLAŞ