Microsoft Cortana kurumsal kullanıcılara yöneliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Cortana kurumsal kullanıcılara yöneliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-29 14:39:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yazılım devi şirketler arasında yer alan Microsoft, bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda yeni bir strateji üzerine yoğunlaşmıştı. Artık kullanılmayan yazılımları kaldırarak, kullanıcılar için daha gelişmiş yazılımlar tasarlayan Microsoft bu alanda pek çok önemli adımı da atmıştı. Özellikle Cortana stratejisindeki değişikliklerle ön plana çıkan şirket, bu alandaki faaliyetlerine hız kesemeden devam ediyor.  

Micorosft’un oyun severler için geliştirmiş olduğu Xbox One, dünya çapında büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak isteyen Microsoft ise, Dijital asistanı Xbox One’dan çıkarma kararı almış ve Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda Cortana için yeni bir sohbet tabanlı arayüz tasarlamaya başlamıştı. Microsoft’un merakla beklenen Cortana’sından haberler gelmeye başladı. 

Microsoft'un asistanı Cortana kaderine mi terk ediliyor?Microsoft'un asistanı Cortana kaderine mi terk ediliyor?

Microsoft Cortana ile Apple Siri'ye Sataştı! (Video)

Cortana yeni arayüze sahip olacak 

Öğrenilen bilgilere göre Microsoft Cortana için geliştirdiği sohbet tabanlı yeni arayüzü test etmeye başladı. Geçtiğimiz ay beta sürümü yayınlanan uygulamanın, testi hem yazılı hem de sesli sorgularla gerçekleştiriliyor. Diğer arayüzlere göre daha çok sohbet odaklı tasarlanan bu uygulama, Microsoft’un Cortana’ya yönelik yeni bir yaklaşım benimsediğini de tamamen gözler önüne seriyor. 

Cortana 4 Ülkede Daha Kullanıma Sunuldu!

Microsoft’un kullanıcılarına uzun süre hizmet veren dijital asistanı ise, Windows 10 ile birlikte kullanıcılara sunulan bir arama deneyimi olmaktan uzaklaşmış durumda. Odak noktası daha çok kurumsal kullanıcılar haline gelen uygulama kullanıcıların beklediği yeterliliği de barındırıyor. Cortana’nın yeni sohbet arayüzü uygulama başlatabilmeyi, liste yönetebilmeyi, dijital asistanla iletişime geçebilmeyi, hatırlatıcıları düzenlemeyi ve alarm kurabilmeyi de mümkün kılıyor. 

Cortana tam sürümü ne zaman yayınlanacak? 

Microsoft, Cortana'nın Çeviri Listesine Türkçe'yi Ekledi!

Konuyla ilgili olarak Microsoft’un Windows Insider program şefi olan Sona Sarkar bir açıklama yaptı. Sarkar, eski Cortana’nın içerdiği tüm parçaların daha yeni uygulamaya aktarılmış olmadığını belirterek, uygulamanın Microsoft mağaza üzerinden yayınlanacak olan yeni bir güncellemeyle geliştirileceğini açıkladı. 

Microsoft yeni tasarladığı Cortana uygulamasını, Windows 10’nun Fast Ring ön izlemesiyle birlikte sunuyor. Uygulamanın tam sürümünün 2020 senesinin ilk yarısı itibariyle kullanıcılara sunulması planlanıylor. Dijital asistana açık ve koyu tema desteği ile desteklenecek olan Microsoft aynı zamanda yeni konuşma dil yönetimi özellikleriyle de, kullanıcılarına daha yüksek bir performans sunacak. 


İlgili uygulamalar
Microsoft'un Sesli Asistanı Cortana Nasıl Kapatılır?Microsoft'un Sesli Asistanı Cortana Nasıl Kapatılır?
Microsoft'un Cortana'sı Artık Daha Doğal KonuşacakMicrosoft'un Cortana'sı Artık Daha Doğal Konuşacak

PAYLAŞ