Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı! - Haberler - indir.com

Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-17 18:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyaya hızla yayılan Corona virüsü hakkında internet kullanıcılarını bilgilendirmeyi amaçlayan Microsoft, güncel istatistiklerin ve veri akışının takip edilebileceği bir internet sitesi oluşturdu.

Teknolojilerine pek çok farklı hizmetler sunan Microsoft, işletim sisteminin yanı sıra kendi oyun platformuna, yazım uygulamalarına ve arama motoruna da sahip. Şimdi ise tüm dünyayı ilgilendiren bir konu hakkında atım atan şirket kullanıcılarının Coronay’la ilgili güncel ev doğru bilgilere ulaşmasına yardımcı olacak.

YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!

Günüzüm en çok merak edilen konularından biri olan Corona virüsüyle ilgili insanların aklında pek çok soru var. Henüz tam bir korunma yolu bulunmayan virüs dünya çapında bir paniği tetiklemiş durumda. Çin’de yaşam yavaş yavaş normale dönmeye başlasa da virüsün yayıldığı diğer ülkelerde haliyle panik de artıyor ve herkes bu virüsten hayatını kaybeden ya da iyileşen kaç kişi olduğu gibi önemli bilgilere ulaşmak istiyor. Ancak internette olan bilgi kirliliği zaman zaman bu durumun önüne geçerek kullanıcıların yanlış bilgilenmesine ve paniğin artmasına neden oluyor. Bu konu hakkında bir adım atan ABD’li yazılım devi kullanıcılarının Corona ile ilgili güncel istatistik ve bilgileri takip edebileceği bir site geliştirdi.

Microsoft Coronavirüs'le ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor!

Bing ekibi tarafından geliştirilen bu yeni internet sitesi oldukça basit bir arayüze sahip olması sayesinde kullanımı kolayca anlaşılabiliyor. Corona virüsüyle ilgili geliştirilen internet sitesinde ülkelere göre toplam vaka sayıları ve açıklamalar yer alırken, virüsten sadece ölenlerin değil bu salgını atlatan hastaların da istatistikleri paylaşılıyor. Ülke bazında interaktif bir haritaya sahip olan bu sitede kullanıcıların ülke çaplı istatistikleri görmek için yapmaları gereken tek şey ülkelere tıklamak.

Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!

Microsoft’un geliştirdiği bu sitenin etkileyici yanlarından biri de, sol kısmında bulunan menü çubuğu. Kullanıcılara kolay bir kullanım sağlayan menü Corona virüsü salgının olduğu ülkeleri vaka sayılarına göre sıralayan bir sisteme sahip. Bu menüden herhangi bir ülkeye tıkladığınızda ise o ülkede Corona ile ilgili paylaşılan haber ve videolara erişim sağlayabiliyorsunuz.

Bing ekibinin yaptığı açıklamaya göre internet sitesinde yer alan tüm bilgiler” Dünya Sağlık Örgütü” (DSÖ), “ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri” (CDC) ve “Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi” (ECDC) gibi yetkili kaynaklardan alınmış. Bu sayede şirket şuan dünyada yaygın olarak görülen bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu alanda bir adım atan sadece Microsoft değil elbette. Dün Google’dan da benzer bir hamle gelmiş ve şirket Corona virüsüyle ilgili yeni bir site hazırlayacağını duyurmuştu. Gündemde yer alan bilgi kirliliğinin önlenmesinde teknoloji şirketlerinin bu hamlelerinin oldukça önemli olduğunu belirtmek gerek. Zira bu evrede insanların doğru istatistiklere ve sıkı önlemlere ihtiyaçları var.


Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?
Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?

PAYLAŞ