Microsoft büyük umutlarla ve yatırımlarla hizmete sunulan Mixer servisin, kapattı - Haberler - indir.com

Microsoft büyük umutlarla ve yatırımlarla hizmete sunulan Mixer servisin, kapattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-27 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un geçtiğimiz yıl büyük yatırımlar yaparak canlı yayın pazarına giriş yaptığı Mixer, geçtiğimiz gün itibariyle tamamen kapatıldı. Mixer servisinin ana sayfasında, şuan da kullanıcıların Facebook Gaming’e yönlendirildiğini belirtelim. Geçtiğimiz yıl Ninja gibi Twitch’in büyük yayıncılarını belli ücretler karşılığında yayın platformu Mixer’de yayın açmak için ikna eden Microsoft, kısa süre önce de bu servisini kapatma kararı almıştı. Yapmış olduğu yatırımların ardından oldukça ilginç bir karar aldığı gözüken Microsoft’un bu kararı resmileşmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde Mixer’i yakında kapatacağını söyleyen Microsoft, bu kararı uygulayarak servisi kapattı.

Geçtiğimiz yıl Ninja ve Shroud gibi Twitch’in en büyük yayıncıları arasında yer alan birçok isim de Mixer’e geçmişti. Microsoft bu geçiş için ise milyonlarca dolar ücret ödedi. Ancak şirketin bu platformunu neden kapattığı henüz tam olarak bilinmiyor.

Yayıncı Ninja, Mixer'de 1 milyon aboneye ulaştıYayıncı Ninja, Mixer'de 1 milyon aboneye ulaştı

Microsoft Mixer tam olarak kapandı

Mixer’in ana sayfasına giren kullanıcılar “Harika topluluğumuza ve ortaklarımıza teşekkür ederiz” veda mesajı ile karşılaşıyorlar. Diğer yandan ana sayfada yer alan bir buton ile kullanıcılar Facebook Gaming’e yönlendiriliyor. Diğer yandan yayıncılar ve izleyiciler Facebook Gaming’e yönlendirilirseler de, yayıncılar farklı platforma kaymış durumdalar. Dünyanın en büyük yayıncılarından olan Ninja da bu geçiş yapan isimler arasında yer alıyor. Ninja geçtiğimiz günlerde Mixer sonrasında ilk yayınını YouTube üzerinden yapmıştı.

Ünlü yayıncı hala yeni platform belirleyebilmiş değil. Ancak bu kapsamda YouTube’un önde olduğunu görüyoruz.


Microsoft Mixer'in fişini çektiMicrosoft Mixer'in fişini çekti

PAYLAŞ