Microsoft, bulut sistemi ile yükseliyor - Haberler - indir.com

Microsoft, bulut sistemi ile yükseliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-19 11:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft geçtiğimiz ayalarda yeni bir karar alarak, artık günlük kullanımda gereksiz olduğunu düşündüğü sistemleri iptal etme kararı almıştı. Kullanılmayan sistemlerin hizmetini vermeye son vererek kullanıcıları için yeni hizmetleri öne çıkarmayı hedefliyordu. Microsoft bu hareketiyle iş dünyasında elde ettiği kar oranını da daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyor. Microsoft’un bu başarısının arkasındaki en önemli isim ise, yönetim kurulu başkanı olan Satya Nadella. 

Microsoft’un sunduğu bulut depolama hizmetleri ise kullanıcıyı ve yazılım ekibini memnun etmeye devam eden önde gelen sistemler arasında karşımıza çıkıyor. Microsoft’un analistlerinin yaptığı araştırmalara göre şirket 2014 senesinden beri sunduğu bulut depolama hizmetlerinden tahminin üstünde bir kazanç elde etti.  

Microsoft Surface Değişime GidiyorMicrosoft Surface Değişime Gidiyor

Azure beklentilerin üzerine çıktı 

Microsoft’un bulut depolama hizmeti olan Azure’nin dördüncü çeyreği 30 Haziran’da noktalanmıştı. İncelenen verilere göre ise Azure son çeyrekte büyük bir başarı elde etti. Şirket Azure hizmetiyle birlikte bu sene pazarda yüzde 64’lük bir artış yakaladı. Bir önceki senden yüzde 89 daha yüksek orana sahip olan Microsoft, bir önceki çeyreğe oranla da yüzde 73 oranında bir gelir artışı yakaladı. 

En değerli şirket sıralamasında Amazon'un yerini Microsoft aldı!

Microsoft’un son çeyrekteki gelirinin Reftinitiv’e göre 11.4 milyar dolar, Microsoft’un analistlerine göre ise 11 milyar dolar olması bekleniyordu. Ancak şirketin sunmuş olduğu Azure hizmeti beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. 

Son dönemlerde büyüme eğrisi yavaşlayan Azure’nin kar oranının artması şirketin pazarda kendine olan güvenini de arttırdı. Senenin başında 10.3 milyar dolar ile 10.5 milyar dolarlık bir gelir beklenirken, Azure bu beklentiyi yüzde 2.6 oranında yükselterek büyük bir başarı elde etti. Bulut hizmetinin satışlarında yaşanan artış şirketin piyasa değerinin de yükselmesini sağladı. Bu sayede Microsoft piyasada 1 trilyonun üzerinde bir değere sahip oldu. Geçtiğimiz Nisan ayında yaşanan bu gelişmeyle birlikte şirket tarihinde de bir rekor kırıldı. 

Microsoft, ilk çeyreğini rekor gelir ile kapattı!

Microsoft bulut hizmetlerinde pazarda ikinci 

Şirketin önemli hissedarlarından biri Hal Eddins konu hakkında kısa bir açıklama yaptı. Hal Eddins senenin başlarında ekip üzerinde bir baskı olduğunu ancak ekibin bu baskıyı üzerinden kaldırmayı başardığını dile getirdi. 

Bulut hizmetleri veren şirketler hakkında araştırma yapan Canalyas ise, Amazon’un pazarın yüzde 32.8’ine, Microsoft’un 14.6’sına ve Google Pay’ında yüzde 9.9’una sahip olduğunu açıkladı.


İlgili uygulamalar
Microsoft Edge'den Yüksek Güvenlik ÖnlemleriMicrosoft Edge'den Yüksek Güvenlik Önlemleri
Microsoft tüm programlarını tek programda birleştirdiMicrosoft tüm programlarını tek programda birleştirdi

PAYLAŞ