Microsoft bulut hizmetlerindeki yükü yönetebilmek için yeni strateji belirledi - Haberler - indir.com

Microsoft bulut hizmetlerindeki yükü yönetebilmek için yeni strateji belirledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 21:16:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz gün aşırı yükleme nedeniyle Microsoft’un bulut hizmetlerinde sorun çıkmıştı. Bu durumun bir daha yaşanmamasını isteyen yazılım devi bulut hizmetlerinde yükü yönetme stratejisini değiştirdiğini açıkladı.

Evden çalışanların saysıının artmasıyla geçtiğimiz hafta Microsoft Teams çökmüştü. Bunun yanı sıra Microsoft’un bulut hizmetlerine bağlı diğer servislerinde de ciddi orada bir hız düşüşü yaşanmıştı. Konuyla ilgili açıklamasında sorunu doğrulayan ancak detaya girmeyen yazılım devi sorunun çözümünü nihayet buldu.

Microsoft Teams çöktüMicrosoft Teams çöktü

ABD merkezli Microsoft, Azure bulut hizmetlerinin aşırı talep nedeniyle sıkıntıya düşmesi gibi bir durumda durumunda ne olacağını açıkladı. Bu açıklamaya göre şirket artık acil durum destek ekiplerine ve kritik altyapılara öncelik vererek soruna hızlı bir çözüm getirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan aksaklık nedeniyle stratejisinde iyileştirmeye gitmek zorunda kalan şirket sisteme olan desteğini arttıracağını belirtiyor.

Üçüncü yılını kutlayan Teams’e yeni özellikler eklendi

Konuyla ilgili bir rapor yayınlayan şirket altyapılarındaki performansı 7 gün 24 saat incelediklerini ve talep artışının devam etmesi durumunda dünyanın herhangi bir yerinde öncelik kritik altyapılar olacaktır dedi. Şirketin belirttiği bu kritik altyapılar arasında sağlık hizmetleri, acil durum idare sistemleri ve acil yardım müdahale altyapıları yer alıyor. Bunun yanı sıra belirlenen kritik hizmetlerin arasında Microsoft Temas’de yer alıyor. Zira bildiğiniz gibi özel sektörün yanı sıra pek çok devlet kurumu çalışanı da koordinasyonlarını Microsoft Teams üzerinden sağladığından sisteminin sorunsuz bir şekilde çalışması büyük bir önem taşıyor.


Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!
Microsoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladıMicrosoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladı

PAYLAŞ