Microsoft birçok cihaz için Cortona desteğini sonlandırıyor - Haberler - indir.com

Microsoft birçok cihaz için Cortona desteğini sonlandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli olan teknoloji devi Microsoft, sanal sesli asistanı olan Cortana'yı birden çok cihazdan kaldırma kararı aldığının bilgisini vermişti. Sesli asistanını revize edecek olan teknoloji devi, daha çok üretkenlik üzerine odaklanacak. Sanal sesli asistan denildiğinde akla ilk olarak Google Asistan ve Siri'nin adından Microsoft'ın Corta'sının geldiği bir gerçek. Fakat Microsoft sesli asistanı Cortana'yı yeniden değerlendirme sürecine alarak bir takım değişiklikler yapacak. Lider isim konuyla ilgili olarak yaptığı duyuruda Android ve iOS uygulamalarını kapatacağını, Harman Kardon Invoke adlı akıllı hoparlör için de desteğine son vereceğini açıkladı. Buna ek olarak aynı zamanda şirket, orijinal Cortana işlevlerini Surface kulaklıklardan da kaldıracağını belirtti.

Microsoft Cortana ile Apple Siri'ye Sataştı! (Video)Microsoft Cortana ile Apple Siri'ye Sataştı! (Video)

Microsoft, Cortana'yı revizeye aldı

Sesli asistan için yapılan bu değişiklikler gelecek aylarda hayat bulacak gibi gözüküyor. Microsoft, bundan sonra sesli asistanında Google Asistan ya da Alexa'yı bir alternatif olmaya değil üretkenlikle alakalı bir asistan olmaya odaklanacak. Söz konusu değişiklikler, bu senenin başlarında Cortana'nın Windows 10 sürümünde yerine getirilmişti. Yukarıda dile getirdiğimiz gibi sesli asistan Cortana'yı daha üretken bir hale getirmek isteyen teknoloji devi Microsoft, sesli asistanını Microsoft 365 yazılımının bir parçası olarak revize edecek. Outlook'taki Windows 10 işlevleri ve entegre edilmiş Cortana özellikleri ve Teams uygulamaları ikame olarak çalışıyor. Ancak müzik entegrasyonu ve akıllı ev kontrolü gibi işlevlere sahip olan orijinal Cortana'ya göre daha az özelliği bulunuyor.

Microsoft, daha özelliklere sahip olmasının halihazırda var olan yazılımı tamamlamada daha iyi bir ürün ortaya çıkaracağını ve Google, Amazon gibi şirketlerle de direkt bir rekabet içerisinde olmayacağını düşünüyor. Üretici şirket, Cortana kaldırıldıktan sonra Harman Kardon Invoke hoparlörlere sahip olan kullanıcılara 50 dolarlık bir hediye kartı orijinal Surface kulaklıklara sahip olan kullanıcılara ise 25 dolarlık bir hediye kartı vereceğini duyurdu.


Microsoft Cortana kurumsal kullanıcılara yöneliyorMicrosoft Cortana kurumsal kullanıcılara yöneliyor

PAYLAŞ