Microsoft, Bing kullanımın arttırmak için Chrome’a izinsiz eklenti kuruyor - Haberler - indir.com

Microsoft, Bing kullanımın arttırmak için Chrome’a izinsiz eklenti kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 12:19:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Microsoft'un arama motoru olan Bing, geri planda kalan seçenekler arasında yer alıyor. Görünüşe göre Microsoft bu durumdan oldukça rahatsız. Yazılım devinin Bing'i daha popüler hale getirmek için bulmuş olduğu yöntem kullanıcıları oldukça rahatsız edecek gibi görünüyor.

Microsoft Bing konusunda ısrarlı

Microsoft şimdiye kadar bir çok hamlesi ile kullanıcılarını razı olmadıkları değişikliklere mecbur kıldı. Çokça tartışılan ve yazılım devinin eleştiri yağmuruna tutulmasına sebep olan o son hamle hatırlanacağı üzere İnternet Explorer'ı varsayılan tarayıcı konumuna getirmesiydi.

Microsoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yenilediMicrosoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yeniledi

Avrupa'daki düzenleyici kuruluşların kestiği cezadan uslanmayan Microsoft, bu defa bir adım daha ileri giderek Office 365 ProPlus kullanıcılarının Chrome tarayıcılarına izinsiz bir biçimde kuracağı eklentiyle birlikte Bing'i varsayılan arama motoru olarak kullanılabilir hale getirecek.

Şimdilik Office 365 Business kullanıcılarının etkilenmeyeceği bu değişiklik sistem yöneticilerinin grup politikası kurallarıyla engellenebilir olacak. Gelecek dönemde öncelikle Almanya sonra da Fransa'nın ardından tüm dünyada başlayacak olan kurulumlar, bir çok firmanın bilişim bölümünün ekstra mesai harcamasına sebep olacak. Son olarak da Microsoft'un planına göre Firefox da durumdan nasibini alacak. Fakat şimdilik Firefox kullanıcıları rahat bir nefes alabilir.



PAYLAŞ